Отборът на Славия записа пети пореден успех в Първа лига

...
Отборът на Славия записа пети пореден успех в Първа лига
Коментари Харесай

Непобедимата Славия вгорчи дебюта на Любо Пенев като треньор на Царско село

Отборът на Славия записа пети следващ триумф в Първа лига през 2020 година. " Белите " рестартираха своята акция по допустимо най-хубавия метод, надделявайки като посетител Царско село с 3:1. В воин за момчетата на Златомир Загорчич се трансформира националът Цветелин Чунчуков, който се разписа по един път в двете полувремена. Един гол добави и резервата Емил Стоев (83 " ).

По този метод най-старият столичен клуб се приближи на точка от четвъртия Левски и остава сериозен претендент в битката за медалите.
 Снимка 482751
Източник:

Понеделнишката вечер пък се трансформира в неприятен спомен за новия ментор на Царско село - Любослав Пенев. Ел Голеадор започва с горчиво проваляне кариерата си при " алените ". Като цяло, домакините би трябвало съществено да съжаляват за получения резултат, защото пропуснаха редица преференциални положения, които да трансформират напълно развоя на събитията. Почетният гол за " царете " вкара Симеон Мечев в 63-ата минута с прекрасен шут от над 25 метра.

Кръг преди края на постоянния сезон, Царско село е на 11-то място и се намира в епицентъра на борбата за оставане в елита.

Още от първите минути на този дуел си пролича, че Славия е тимът, който има надалеч по-сериозни достижения през тази акция. " Белите ", подкрепяни от респектиращ брой свои почитатели, натиснаха съперника си основно по десния фланг. Отбраната на домакините обаче действаше устойчиво.
 Снимка 482758
Източник:

Царско село беше селекцията, имала първа по-сериозна опция за гол в мача. В 8-ата минута Кордейро центрира от фаул. Бранителят Лопес се измъкна от персоналния си надзирател и насочи изстрел с глава, който обаче мина високо над горната греда на Стергиакис.

Момчетата на Златомир Загорчич обаче дадоха отговор уместно на " царското " предизвикателство и откриха резултата в 13-ата минута. Петър Патев се включи мощно отдясно, след което последва акуратно негово центриране. Цветелин Чунчуков завоюва въздушната борба против Румен Гьонов и с глава не остави никакъв късмет на Джони Пласид.

Много забавен миг беляза дребното столично дерби в 26-ата минута. Отбраната на Славия изпусна зад тила си Мирослав Будинов, като таранът бе препънат от стража Стергиакис на границата на наказателното поле. Ситуацията беше 50 на 50, като реферът Попов можеше да отсъди както дузпа, по този начин и директен свободен удар. В последна сметка опитният рефер избра вид №2 за прочит на случилата се неправда, което по никакъв начин не се хареса на " алените ". При изстрела от фаул пък Минчев прати кълбото тъкмо в обсега на вражеския вратар.
 Снимка 482754
Източник:

Възпитаниците на Любо Пенев продължиха интензивно да търсят изравняването и пропиляха съвършената опция за това в 35-ата минута. Андерсон Кордейро смъкна на земята след поредност от финтове Христо Попадийн, а момент по-късно подаде за непокрития на дузпата Георги Минчев. Стрелецът с №10 обаче направи по-трудното и от 7-8 метри не откри мрежата на славистите.

Пет минути преди паузата, Кордейро още веднъж центрира в наказателното поле, където Мирослав Будинов надскочи отбраната на Славия и стреля с глава, само че Антонис Стергиакис улови уверено.

Второто полувреме можеше да стартира по желан метод за " царете ", само че те още веднъж не се възползваха от следващата си добра обстановка за гол. Мирослав Будинов навлезе необезпокоявано в полето на Славия, матирайки Стергиакис с пас към връхлитащия Минчев. Капитанът обаче още веднъж остана дебитор, откакто интервенция на Христов го обърка тотално и той не съумя да стреля в опразнената врата.
 Снимка 482759
Източник:

Любо Пенев обезверено подвигна ръце след обстановката в 50-ата минута, когато " алените " още веднъж не възвърнаха паритета. Будинов продължи с глава центриране от корнер, а на далечната греда Марков и Кордейро не се схванаха, кой да насочи заветния удар. Бразилецът се оказа по-нахален и опитва задна ножица, само че без резултат.

И до момента в който домакините пропускаха, Славия напълно умерено стигна до удвояването на своята преднина. Дилан Бахамбула сбърка в центъра, което даде опция за бърза " бяла " контра. Венци Бенгюзов комбинира с Чунчуков, който реши да не напредва в допълнение с топка в крайници, а насочи толкоз тежък изстрел, че безпощадно откри горния ляв ъгъл на Пласид за 0:2.

И едвам, когато изоставането им стана по-значимо, домакините означиха попадение. Появилият се като запаса Симеон Мечев бързо извърши фаул, след което сюрпризира всички по трибуните с " бомба " от над 25 метра, която свари неопитен и Стергиакис за 1:2!
 Снимка 482753
Източник:

Екшънът на терена в СПА комплекс " Царско село " можеше да стане цялостен, откакто още в идната си офанзива " алените " бяха агонизиращо покрай ремито. Мирослав Будинов остана самичък против вратаря на Славия, само че потърси технично далечния му ъгъл и в последна сметка остана безпределно отчаян.

Постепенно устремът на " царете " утихна. Гостите от Славия усетиха, че това е моментът да нанесат съдбоносен удар по своя конкурент и разумното се случи в 83-ата минута. Галин Иванов напредна бързо с топка в крайници, а по-късно продължи към Филип Кръстев. Младият гений имаше много огромни компликации с контрола над кълбото, само че въпреки всичко подаде за резервата Стоев, който с хубав диагонален шут оформи крайното 1:3.
 Снимка 482761
Източник:

В последния кръг от постоянния сезон Царско село гостува на Ботев (Враца), до момента в който на Славия следва домакинство на Берое.
 Царско село - Славия 1:3 (Развой на срещата по минути) онлайн
Царско село - Славия 1:3 (Развой на срещата по минути)

Силен мач за Цветелин Чунчуков
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР