Отборът на Шумен е все по-близо до място в плейофите

...
Отборът на Шумен е все по-близо до място в плейофите
Коментари Харесай

Шумен не остави шансове на Левски и направи решителна стъпка към плейофите в НБЛ, Академик Пл надви драматично Ямбол

Отборът на Шумен е все по-близо до място в плейофите на Националната баскетболна лига (НБЛ), откакто в среща от 30-ия кръг във Втората шестица надигра Левски като хазаин с 89:67.

Победата утвърди еднолично момчетата на Янко Янков на 7-ото място в класирането с баланс 13-17, до момента в който " сините " към този момент остават 8-и с индикатори 12-18, само че в последните два дуела им следва оспорвана борба за тази позиция, която също обезпечава билет за идващия стадий на родния шампионат.

Тази вечер в Шумен обаче баскетболистите на Димитър Ангелов бяха тотално надиграни от своя противник, който преди заключителната четвърт към този момент си бе построил преднина от 28 точки - 71:43.

За триумфа Карим Мане бе над всички със своя " дабъл-дабъл " - 25 точки и 11 битки, а за гостите Лъчезар Димитров се отличи с 15 пункта.



Междувременно в зала " Сила " в Пловдив локалният Академик се наложи със 74:72 над Ямбол в най-драматичния мач от Втората шестица довечера.

Възпитаниците на Йордан Янков започнаха срещата надалеч по-добре и още в границите на първата четвърт си осигуриха двуцифрена преднина, която обаче в границите на идната част бе стопена от гостите.

След почивката двата отбора предложиха здрава борба на паркета, която се реши безусловно в последните секунди, когато пловдивчани демонстрираха малко повече самообладание, с цел да стигнат до крайния триумф.

Най-резултатен за него стана Ренел Къмингс с 18 точки. От другата страна пък Иван Лилов се регистрира с " дабъл-дабъл " - 24 пункта и 10 битки.

По този метод Академик запази очакванията си за влизане в плейофите, като отборът заема 10-а позиция с баланс 11-19, до момента в който Ямбол е едно място по-напред с актив от 12 победи и 18 загуби.



В последния дуел от 30-ия кръг на Втората шестица в НБЛ Миньор 2015 Перник разруши като посетител състава на Берое Стара Загора със 113:66.

За момчетата на Георги Младенов това беше втора поредна победа против този противник, при която те съумяват да осъществят над 100 точки, а с най-голям актив завърши Ромело Бърел - 21.

Завърналият се в игра за старозагорци Николай Титков се регистрира с 20 пункта.

В класирането Миньор 2015 се намира на 11-а позиция с баланс 11-19 и към момента е част от битката за попадане в плейофите. В същото време Берое е твърдо финален с индикатори 8-22 и сигурно ще остане на 12-ото място в края на сегашния сезон.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР