Отборът на Шалке 04 постигна първа шампионатна победа за сезона

...
Отборът на Шалке 04 постигна първа шампионатна победа за сезона
Коментари Харесай

Два автогола зарадваха Шалке срещу Херта

Отборът на Шалке 04 реализира първа турнирна победа за сезона при семейството си на Херта от третия кръг на Бундеслигата. “Кралскосините” завоюваха с 3:0, като две от попаденията им бяха автоголове на съперникови играчи.

В 38-ата минута Никлас Старк от гостите пресече подаване на Даниел Калиджури, само че по този метод прати топката в своята лична врата. В 48-ата нападателят на Шалке Гуидо Бургщалер преодоля неприятелски бранител и стреля около вратаря. Изглеждаше, че ударът му ще излезе в навън, само че топката срещна тялото на Карим Рекик и по този начин за повторно в мача автогол донесе наслада за домакините. Все отново, в 85-ата минута Джонджо Кени оформи крайното 3:0 с акуратен диагонален шут от ъгъла на наказателното поле, трансформирайки се в първия състезател на Шалке с гол в немския хайлайф през тази акция.
3 goals & 3 points. The perfect afternoon at home

FT | #S04BSC 3-0 | #S04 pic.twitter.com/2PgfKzYLBp
— FC Schalke 04 (@s04_en) August 31, 2019 Така Шалке се изкачи на 8-ата позиция с 4 точки, до момента в който Херта е на плейофното 16-о място с едвам 1 пункт от първите си 3 мача.
Бундеслига 3 кръг, събота 31 август  Шалке 04 3:0краен резулат  Херта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР