Отборът на Рома победи с 2:1 като домакин на Олимпико

...
Отборът на Рома победи с 2:1 като домакин на Олимпико
Коментари Харесай

Рома се сбогува с Де Роси с победа

Отборът на Рома победи с 2:1 като хазаин на " Олимпико " Парма в мач от последния 38-и кръг на Серия " А ". Срещата бе и последна за една от огромните митове на " вълците " - 35-годишния халф Даниеле Де Роси. Договорът на международния първенец от Мондиал 2006 с " вълците " изтича след края на сезона и няма да бъде възобновен. №16 се раздели с родния си клуб под дъжда в италианската столица след 616 мача, 63 гола и 18 сезона за Рома.


Двубоят най-вероятно е финален отпред на " вълците " и за старши треньора на Клаудио Раниери, защото през новия сезон се чака клубът от Вечния град да има нов ментор.  Лоренцо Пелегрини (35) и Диего Пероти (89) означиха головете за " джалоросите " от Рим, а някогашният футболист на столичани Жервиньо бе създател на попадението за гостите в 86-ата минута.

Рома приключи сезона в Италия на шесто място в крайното класиране с 66 точки и ще играе в Лига Европа. Бившият отбор на Христо Стоичков и Валери Божинов Парма финишира на 15-а позиция с 41 точки.

В 21-ата минута Хавиер Пасторе заплаши вратата на Пиерлуиджи Фратали, само че до гол не се стигна, а три минути по-късно някогашният състезател на “вълците” Жервиньо можеше да огорчи столичани. Котдивоарският нападател получи късмет да стреля от много добра позиция, само че стражът на Рома Антонио Миранте се намеси чудесно и избави.
 Тифозите на Рома се сбогуваха с Де Роси @@@
Стигна се до 35-ата минута, когато след безредие пред вратата на Парма, Лоренцо Пелегрини стреля от въздуха, топката се отклони от Рикардо Гальоло и попадна във вратата на Фратали - 1:0.
 Тифозите на Рома се сбогуваха с Де Роси @@@
Три минути преди края на първата част Един Джеко имаше късмет да вкара гол за 2:0, само че стреля право във Фратали от добра позиция.

В 48-ата минута Диего Пероти накара Фратали да прави значимо избавяне с рисков изстрел от дребен ъгъл.
 Тифозите на Рома се сбогуваха с Де Роси @@@
През по-голямата част от второто полувреме забавните моменти пред двете порти не бяха доста, а в 81-ата минута Даниеле Де Роси бе заменен от Дженгиз Юндер под бурните овации на публиката.

Четири минути пред края Парма изравни резултата, а създател на гола бе таман някогашният съотборник на Де Роси Жервиньо. Котдивоарският деец бе изтърван от защитата на Рома и с удар по земя отблизо разстояние изпрати топката в мрежата зад безпомощния Миранте.

Аржентинецът Диего Пероти въпреки всичко донесе успеха на домакините с гол с глава в 89-ата минута. Асистира му преди малко сменилият минути по-рано Де Роси турски нападател Дженгиз Юндер.

СТАТИСТИКА НА МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КРАЙНО КЛАСИРАНЕ КРАЙНО ПОДРЕЖДАНЕ ПРИ ГОЛМАЙСТОРИТЕ ФОТОГАЛЕРИЯ НА СБОГУВАНЕТО НА ФЕНОВЕТЕ С ДЕ РОСИ Серия А 38 кръг, неделя 26 май  Рома 2:1краен резулат  Парма
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР