Отборът на Рилски спортист записа трета победа от началото на

...
Отборът на Рилски спортист записа трета победа от началото на
Коментари Харесай

Рилски спортист победи Академик

Отборът на Рилски състезател записа трета победа от началото на сезона в женското баскетболно състезание на България. Тимът от Самоков победи изрично Академик (Пловдив) с 89:60 (21:13, 20:9, 30:13, 18:25) като посетител в среща от шестия кръг на шампионата. Рилски състезател доминираше през целия дуел и справедливо стигна до безапелационния триумф. Възпитаничките на Маргарита Маринкова започнаха мощно срещата и натрупаха ранна преднина, която до почивката доближи 19 точки - 41:22.

През второто полувреме гостите продължиха да бъдат по-добри на паркета и взеха третата част с 30:13. Едва в последната четвърт домакините от Академик бяха по-резултатни и завоюваха частта с 25:18, само че това не беше задоволително за отбора от Пловдив да избегне провалянето.

Най-резултатна за Рилски състезател беше Ивана Бонева с 21 точки, а 15 добави Деница Манолова.

За Академик се отличи Анна Минкова с 14 точки.

С триумфа Рилски състезател към този момент е с баланс от 3 победи и 3 провали след шест изиграни кръга, до момента в който Академик остава без триумф с шест следващи провали.

В идващия кръг Рилски състезател приема отбора на Шампион 2006 в Самоков, до момента в който Академик (Пловдив) е хазаин на Локомотив (София).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР