Отборът на Рилски спортист (Самоков) започна новата 2020-а година с

...
Отборът на Рилски спортист (Самоков) започна новата 2020-а година с
Коментари Харесай

Рилски спортист започна годината с измъчена победа във Варна

Отборът на Рилски състезател (Самоков) стартира новата 2020-а година с победа, откакто се наложи извънредно мъчно при визитата си на Черно море Тича с 96:93 (23:29; 20:17; 28:21; 25:26) в дуел от XIV кръг от постоянния сезон на Националната Баскетболна Лига.

Хавиер Джонсън беше най-резултатен за спечелилите – 25 точки, Игор Кесар записа „ дабъл-дабъл “ – 19 точки и 11 битки, Златин Георгиев и Тихомир Желев прибавиха надлежно по 15 и 14 точки, само че същинският воин се споделяше Йордан Бозов, който вкара 12 точки, в това число и тройка в последната секунда, с която самоковци измъкнаха успеха.

Джеймс Гавин наниза 29 точки за варненци, а Веселин Георгиев и Коча Йовович приключиха надлежно с по 21 и 20 точки.

Първото полувреме на дуела мина извънредно равностойно, като домакините от Варна имаха известно преимущество и това им оказа помощ да се отдръпват на почивката с минимална преднина от три точки – 46:43.

Във третата четвърт баскетболистите на Рилски състезател стигнаха до цялостен поврат и на собствен ред поведоха с четири точки – 71:67, само че най-интересното занапред предстоеше.

Самоковци поддържаха нежната си преднина през по-голямата част от заключителните 10 минути, само че 120 секунди преди финалната сирена това се промени, Веселин Георгиев, Николай Георгиев и Куртев вкараха и дадоха преднина на Черно море Тича – 86:85.

Последва спиране за гостите от Самоков, а след подновяването на играта се разигра същинска драма. Бозов и Браун още веднъж дадоха минимална преднина на Рилецо, само че шест секунди преди края Гавин означи три наказателни удара за „ Моряците “ – 93:93.

Точно когато изглеждаше, че мачът ще отиде в продължение, под светлината на прожекторите попадна неостаряващият Йордан Бозов. Ветеранът се нагърби с тежката задача да приключи последното нахлуване на тима си, като не сбърка и след точна пукотевица от зоната за три точки, Рилски състезател се поздрави с успеха – 96:93.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – РИЛСКИ СПОРТИСТ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР