Отборът на Рилски спортист продължи страхотната си серия в Националната

...
Отборът на Рилски спортист продължи страхотната си серия в Националната
Коментари Харесай

Рилски спортист се справи и със Спартак Плевен за 14-а поредна победа в НБЛ

Отборът на Рилски състезател продължи страхотната си серия в Националната баскетболна лига (НБЛ) и в дуел от третия кръг на Първата шестица в шампионата съкруши вкъщи състава на Спартак Плевен с 88:80 за 14-ия си следващ триумф.

По този метод момчетата на Любомир Киров се изравниха с Черноморец Бургас на върха в подреждането на шампионата, като двата отбора са с баланс 20-5, до момента в който спартаклии към този момент остават на третата позиция с индикатори 18-7.

Срещата в Самоков стартира равностойно, като в началните минути домакините бяха отборът, който имаше преимущество в резултата, само че последователно плевенчани съумяха да стигнат до поврат и да поведат за пръв път при 17:14. До края на първата четвърт обаче Рилецо си върна самодейността и по този начин откриващите 10 минути завършиха при преднина от 22:19 в интерес на " скиорите ".

До почивката самоковци продължиха да стоят по-добре на паркета, като на няколко пъти бяха покрай това да поведат с двуциферн задатък, само че Родни Първис и Алекс Ломакс правеха по този начин, че да задържат Спартак в мача, чието първо полувреме завърши при 46:38 за Рилски състезател.



След подновяването на борбата баскетболистите на Любомир Минчев демонстрираха, че не са се предали и с по-добрите си дейности на игрището съумяха изцяло да заличат своя пасив и даже за малко да поведат при 51:50. Домакините реагираха на това предизвикателство и след по-силни изяви в края на третата част си осигуриха преднина от седем пункта - 68:61 - преди заключителните 10 минути от дуела.

Решителният интервал още веднъж започва с положително за гостите, които редуцираха разликата до единствено едно владеене, само че последвалата серия от 11:3 за " скиорите " им оказа помощ за пръв път в срещата да се откъснат с двуцифрен задатък при 79:68 и до края самоковци не изпуснаха самодейността, с цел да се поздравят с крайната победа.

За Рилски състезател Джоузеф Лоусън и Джон Флорвиъс станаха най-резултатни с по 16 точки, до момента в който Майкълин Скот завърши с 11.

От другата страна за Спартак Плевен Талиб Занна и Родни Първис бяха над всички със своите 19 пункта, а Алекс Ломакс се регистрира с 12.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР