Отборът на Нитрос постигна втория си успех в първенството на

...
Отборът на Нитрос постигна втория си успех в първенството на
Коментари Харесай

Нитрос с впечатляващ обрат над Мад Вайкингс

Отборът на Нитрос реализира втория си триумф в шампионата на НАЛБ, откакто сътвори поврат от двуцифрен пасив, посредством който се наложи над Мад Вайкингс с 58:57 в среща от петия кръг на Четвърта дивизия.

Така отборът на Нитрос към този момент се намира на петото място във краткотрайното класиране в дивизията с баланс от 2-3, до момента в който “викингите ” са осми с актив от 2-2.

Баскетболистите на Нитрос бяха в губеща позиция през по-голямата част от дуела, като пасивът им в един миг доближи 13 точки при 27:40 в интерес на Мад Вайкингс в средата на третата четвърт. Символичните посетители продължаваха да разполагат с задатък в резултата и при започване на финалния интервал, само че той поетапно бе скъсяван, като за тази цел се погрижиха Стефан Василев и Божидар Михайлов, които понижиха недостига на Нитрос до единствено една точка при 52:53. 

Мариян Григоров още веднъж изведе “викингите ” с повече от едно владеене напред при 53:57, само че символичните домакини удържаха своя противник без панер в последните четири минути и нанесоха минисерия от пет безответни точки до края на мача, с цел да откраднат успеха. 

Капитанът Стефан Василев приключи с 16 точки за успеха на Нитрос, до момента в който Юлиан Николов завърши с 13 точки и 6 битки.

Мариян Григоров бе топреализатор за Мад Вайкингс с 12 точки и 8 битки. Ангел Ангелов добави още 11 точки, а Симеон Чернев се регистрира с 10 точки.

Хобитите пък завоюваха за трети път през сезона в Четвърта дивизия на НАЛБ. Тимът завоюва дуела си от програмата на петия кръг над Бер-Хелла със 101:44.

По този метод Хобитите записват втори следващ триумф, който ги изпраща на петото място във краткотрайното класиране с баланс от 3-2. Бер-Хелла пък разполага с актив от 2-2 на сметката си.

Алекс Борисов поведе колоната за Хобитите с 36 точки, 7 битки и 6 откраднати топки. Капитанът на тима Захари Стефанов се отличи с още 26 точки, а Момчил Ников приключи с 11 точки и 7 битки.

Антоан Антун бе над всички за Бер-Хелла с 25 точки и 8 битки.

КЛАСИРАНЕ

Снимка: НАЛБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР