Отборът на Наполи очевидно не успя да се отърси навреме

...
Отборът на Наполи очевидно не успя да се отърси навреме
Коментари Харесай

Аталанта се възползва от кататонията на Наполи

Отборът на Наполи явно не съумя да се отърси в точния момент от отпадането си в четвъртфиналите на Лига Европа. Само няколко дни след 0:1 от Арсенал неаполитанци позволиха ново проваляне на своя „ Сан Паоло”, отстъпвайки с 1:2 против гостуващия Аталанта.

Със сигурност „ бергамаските” имат доста повече защо да се борят до края на сезона, защото успеха ги изравни по точки с 4-ия във краткотрайното класиране Милан. Именно „ росонерите” все още заемат последната позиция, даваща право на присъединяване в груповата фаза на Шампионската лига.

За да бъде вечерта още по-горчива за Карло Анчелоти и неговите момчета, те позволиха цялостен поврат, откакто имаха преднина на полувремето. Лошите предзнаменования дохвърчаха в самото начало, защото в 13-ата минута Влад Кирикеш се контузи съществено и трябваше да бъде сменен. Малко по-късно – в 22-ата – домакините имаха искания за игра с ръка на Алехандро Гомес в наказателното поле, като не получиха мечтаната дузпа.

В 28-ата „ везувиани” въпреки всичко демонстрираха парченце от класата си. Кевин Малкюит получи пас в дълбочина по десния фланг и сервира идеалното центриране по тревата за Дрийс Мертенс, който от близко без проблем опъна мрежата – 1:0.

Аталанта стартира да играе с много повече жар от този миг нататък и в продължението на първата част Алехандро Гомес провокира красиво избавяне от Давид Оспина.

След паузата мачът беше надалеч по-отворен и равносилен, като офанзивите летяха една след друга. В 68-ата минута Мертенс беше на косъм от това да вкара незабравим гол след самостоятелен пробив. В самия завършек на акцията мерникът на белгиеца изневери.

Буквално в идващото нахлуване Аталанта изравни посредством някогашния футболист на Наполи Дуван Сапата. Ханс Хатебур проби на скорост отдясно и нахлу в наказателното поле към аутлинията. Последва центриране по земя, а Сапата изникна като че ли отдолу под земята, с цел да преодолее вратаря – 1:1.

Единадесет минути по-късно Сапата дефинитивно нокаутира Наполи. Той проби през центъра в наказателното поле и привидно загуби баланс, притиснат от двама бранители. Колумбиецът леко чукна кълбото вляво и се отскубна от пазачите си, а по-късно интелигентно подаде зад тила си, с цел да може Марио Пашалич да означи на празна врата – 1:2.

В 88-ата минута Хосе Кайехон можеше да донесе точка на Наполи, когато стреля към долния ляв ъгъл. Вратарят Пиерлуиджи Голини обаче отвърна с превъзходно избавяне и по този начин Аталанта победи.

В таблицата Аталанта към момента е пети с 56 точки, като се възползва от неверната стъпка на 4-ия Милан, който има също 56 след 1:1 против Парма. Шестият Рома също остава в играта поради своите 55 пункта, а 7-ият Торино (53) също не наподобява надалеч при оставащи 5 кръга. Лацио наподобява с най-малки шансове поради своите 52 точки. Наполи остава втори с 67.

Следващият кръг значи посещение против Фрозиноне за Наполи. Аталанта от своя страна приема Удинезе.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР