Отборът на на Манчестър Сити успя да надвие Тотнъм с

...
Отборът на на Манчестър Сити успя да надвие Тотнъм с
Коментари Харесай

Сити трябваше да се труди, но разби мечтите на Тотнъм за Карабао Къп

Отборът на на Манчестър Сити съумя да надвие Тотнъм с 1:0 във финала за Купата на Лигата в Англия. Герой за "гражданите " се оказа централният защитник, Аймерик Лапорт, отбелязал гол в 82-та минута.

Двубоят стартира с емфатичен напън на "гражданите ". В рамките на първите 10 минути шансове се откриха пред Рахийм Стърлинг и Фил Фодън, само че и двамата не съумяха да уцелят вратата на Юго Лорис. Контролът над топката в тези минути обаче беше напълно в интерес на Сити.

В 15-та минута Ерик Дайър съумя да блокира удар на Фодън, който евентуално щеше да се трансформира в сигурен гол за състава на Пеп Гуардиола. Пет минути по-късно Тоби Алдервейрелд стреля от над 25 метра, само че неопределено.

В 26-та минута пристигна нов голям късмет за Сити. След неточност при изнасянето на топката Кевин Де Бройне центрира, а Фил Фодън още веднъж беше на съвършена голова позиция, само че този път Алдервейрелд блокира нов сигурен гол на символичните домакини.

Хаосът в наказателното поле на Тотнъм продължи и в 35-та минута Рияд Марез още веднъж се оказа на голова позиция, само че отново не откри задачата.

Тотнъм стартира по-силно втората част и сътвори не неприятен късмет. Джовани Ло Селсо опита шанса си, само че Зак Стефен се оправи уместно. В 55-та минута Стърлинг опита шанса си от разстояние, само че много надалеч от истината.

Продължителният напън обаче в последна сметка даде своя резултат. В 82-та минута, след центриране от ъглов удар, Аймерик Лапорт се извиси най-високо и заби топката около Юго Лорис за 1:0. Две минути по-късно Де Бройне можеше да реши всичко, само че се регистрира с пропуск.

До края на срещата нови попадения не паднаха и по този начин Сити се окичи с медалите от шампионата за поредна година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР