Отборът на Милано записа първи успех от отбор от първата

...
Отборът на Милано записа първи успех от отбор от първата
Коментари Харесай

"Милано" удари "Модена" с 3:0 пред 12 000

Отборът на " Милано " записа първи триумф от тим от първата четворка на италианската Серия А1. Пред 12 000 фенове в залата на баскетболния " Олимпия " в града отборът се наложи над " Модена " с 3:0 гейма (25:22, 25:22, 25:20) в среща от 17-ия кръг на италианския шампионат.

В първия гейм срещата се развиваше равностойно, като домакините имаха леко преимущество. Възпитаниците на Андреа Джани водеха с 10:7, само че добра игра на обсада изравни резултата за 14:14. Психилогическото надхитряне продължи и в средата на гейма, само че мощната игра на Нимир Абдел-Азиз даде най-малък задатък от 21:19 за " Милано ". Окуражени от своята аудитория, домакините завоюваха с 25:22.

Втората част започва с няколко дълги разигравания, с които петите в класирането поведоха с 5:3. Последва кратковременен подтик в играта на връщащия се от травма диагонал на гостите Иван Зайцев, с което " Модена " поведе с 6:5.

Силна серия от 5 безответни точки обърна развоя на събитията. Словенският национал Тибе Урнаут стигна до съкращаване на дистанцията до 16:17. Силната игра от начален удар обаче се оказа решителна за домакините, с което затвориха частта след 25:22.

В третия гейм " Модена " започва мощно и имаше нежна преднина, което беше стопена за 9:9. Двата тима разменяха водачеството си до 17-а точка, след което последователно " Милано " усилваше преднината си, с цел да запише триумф след 25:20.

С успеха си тимът на Андреа Джани събра 32 точки и се приближи до 4-ата позиция, а загубата остави " Модена " 4-и с 37 пункта.

Следващият уикенд очаквайте нови два конфликта в ефира на RING и онлайн на VOYO от италианската Серия А1. В събота " Монца " ще е хазаин на " Падуа " от 19:00, а в неделя е дербито на кръга сред " Итас Трентино " и " Лубе Чивитанова " с Цветан Соколов в състава си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР