Отборът на Майнц 05 победи с 2:0 Фрайбург в срещата

...
Отборът на Майнц 05 победи с 2:0 Фрайбург в срещата
Коментари Харесай

Майнц сломи Фрайбург с два куриозни гола

Отборът на Майнц 05 победи с 2:0 Фрайбург в срещата сред двата отбора от 30-ия кръг на Бундеслигата. Това бе директен конфликт сред два от тимовете, борещи се за оставането си в елита, тъй че извоюваните от домакините три точки са с двойна стойност. Пабло де Бласис бе създател и на двете попадения в мача, като те бяха много куриозни. Той откри резултата в 45-ата минута от дузпа, отсъдена след края на полувремето след намесата на системата ВАР. В 79-ата минута аржентинецът удвои след страхотна неточност на вратаря Александер Шволов.

Първото полувреме не бе доста вълнуващо и ситуациите пред двете порти на процедура липсваха. В 45-ата минута удар по посока на вратата бе спрян с ръка от Марк-Оливер Кемпф. В първия миг съдията не видя какво се случи и свири завършек на частта. Няколко минути по-късно обаче той реши да изгледа повтаряне на обстановката със системата ВАР и реши, че има дузпа, макар че гостите към този момент се бяха прибрали в съблекалнята. Наложи се те да се върнат на терена, макар сериозните митинги от тяхна страна, а Де Бласис осъществя наказателния удар за 1:0.

Второто полувреме бе по-интересно. В 57-ата минута рисков изстрел на Де Бласис мина около вратата. След това в 63-ата минута Тим Клайндиенст за малко да си вкара автогол, като с глава нацели напречната греда. В 73-ата минута нападателят този път обстрелва вярната врата, само че стреля над гредата.

В 79-ата минута Майнц стигна до втори гол след същински подарък. Вратарят Шволов извънредно неуместно подари топката на Робин Куаисон, който незабавно подаде на Де Бласис, който стреля в опразнената врата и благодарение на гредата вкара за 2:0.

В 89-ата минута Фрайбург можеше да върне един гол откакто удар на Нилс Петерсен се отби от гредата.

В последна сметка Майнц завоюва мача и към този момент има 30 точки като излезе на 15-ата позиция в таблицата. Фрайбург е със същия общ брой точки, само че болести по-лошите индикатори в директните мачове към този момент е на 16-ото място в класирането.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ Бундеслига 30 кръг, понеделник 16 април  Майнц 05 2:090 минута  Фрайбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР