Отборът на Лудогорец спечели за трети път купата на България

...
Отборът на Лудогорец спечели за трети път купата на България
Коментари Харесай

Лудогорец спечели за трети път купата на България

Отборът на Лудогорец завоюва за трети път купата на България по футбол. Във финала първенците се постановиха с 3:1 над домакина ЦСКА 1948. Мачът се игра на Националния стадион " Васил Левски " в столицата, само че мина при рекордно слаба посещаемост от малко над 1000 души. Това не попречи на темпото на игра, което бе много високо. Още от първите минути Лудогорец наложи напън, с който футболистите на старши треньора Ивайло Петев пробваха да решат рано мача. По-малко от две минути след началото на мача Игор Тиаго не съумя да засече подаване на Игор Пластун на метър от голлинията на Даниел Наумов.

В идната офанзива бранителят на ЦСКА 1948 Елитон избави сигурен гол, избивайки с крайник удар на Оливие Вердон. Активната игра на Лудогорец въпреки всичко даде резултат в осмата минута. Даниел Наумов не се намеси добре при центриране от десния фланг на Кирил Десподов и от няколко метра Кайо Видал нямаше проблеми да вкара на празна врата.
Натискът на гостите понижа чак след 20-ата минута, което разреши на ЦСКА 1948 да изнесе играта в по-предни позиции. В 35-ата минута Ивайло Чочев опитва шанса си с отдалечен удар, само че Симон Слуга мазета в корнер.

Две минути преди почивката обаче Лудогорец съумя да удвои преднината си. Педро Нареси получи топката в средата на терена и пусна извеждащ пас към Десподов. Той отклони по земя и Кайо Видал за повторно се оказа в прегръдките на съотборниците си, реализирайки за 2:0

На полувремето старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев направи две смени. В игра се появиха Марио Топузов и Стийв Фуртадо, които замениха Емил Ценов и Реян Даскалов. Това освежи играта на столичани и през втората част те изглеждаха доста по-опасни в офанзива.

Още в първите секунди на второто полувреме символичните домакини можеха да понижат изоставането си. Алекс Колев насочи извънредно ексцентричен удар с пета от въздуха, само че с върха на пръстите си вратарят на Лудогорец Симон Слуга мазета в напречната греда, след което топката бе изчистена.

В ответната офанзива " орлите " стигнаха до трети гол посредством Спас Делев, само че след намесата на системата за видеоповторения (ВАР) голът бе анулиран поради засада на Кайо Видал.

ЦСКА 1948 редуцира изоставането си на 1:2 в 59-ата минута. Добра композиция на " алените " по левия фланг приключи с ниско центриране на Георги Русев и Ивайло Чочев от границата на вратарското поле прати топката в мрежата на Слуга.

Десет минути по-късно Елитон също вкара за домакините, само че и неговият гол, както този на Делев, бе анулиран след консултация с ВАР.

Системата ВАР имаше още една основна интервенция в 81-вата минута на мача. Тогава обаче тя призна гол на Лудогорец, който в действително време бе анулиран поради засада. Влезлият като запаса Матиас Тисера приключи бърза контраофанзива, която мина през Мануел Шоу и Рай Нашименто. Съмненията на съдиите бяха, че при паса на Шоу към Нашименто е имало засада, само че такава повторенията демонстрираха, че няма.

В 88-мата минута Рай Нашименто излезе самичък против Наумов, само че този път националът на България избави. При контраатаката за ЦСКА 1948 Алекс Колев опитва отдалечен удар от въздуха, който мина на броени сантиметри над напречната греда на Лудогорец.

Наумов се прояви още един път в продължението на мача, отразявайки този път удар на Игор Тиаго.

До края на мача нов гол не падна и за трети път след 2012 и 2017 година Лудогорец подвигна второто най-важно отличие в българския футбол.

Източник: БНР

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР