Отборът на Лудогорец постигна важна победа с 2:0 над ХИК

...
Отборът на Лудогорец постигна важна победа с 2:0 над ХИК
Коментари Харесай

Лудогорец победи ХИК и остава в Европа през пролетта

Отборът на Лудогорец реализира значима победа с 2:0 над ХИК (Хелзинки) пред личната аудитория в дуел от група " С " на шампионата по футбол Лига Европа. Успехът обезпечава присъединяване на българския първенец в евротурнирите и следващата година.

Отборът от Разград стартира по-добре, само че не съумява да сътвори чисти глави положения в наказателното поле на съперника.

В 16-ата минута Якуб Пьотровски засече с глава центриране от корнер. На пътя на топката застана Пири Соири, като не се наложи на вратаря Конър Хазард да се намесва. Четири минути по-късно Бърнард Текпетей стреля подло от сериозна отдалеченост, а Хазард съумя да избие в ъглов удар. Последното осъществяване на топката стигна до Антон Недялков и капитанът на Лудогорец шутира около вратата.

В 39-ата минута превъзходството на Лудогорец даде резултат. Рик Джонатън получава на левия фланг и навлиза към наказателното поле, след което с петичка оставя топката за Дени Групер. Последва мощен диагонален удар в близкия ъгъл, а Хазард не работи решително и топката влиза за първия път във вратата на ХИК.

В 43-ата минута Каули Оливейра беше изведена на стрелкова позиция, само че шутира неопределено. Веднага по-късно Оливие Вердън направи груба неточност, като не може да овладее подаването и да подари топката на Пири Соири, която комбинира с Малик Абубакари и тази стреля с първото допиране. Серджо Падт направи основно избавяне.

След почивката българският първенец продължи да управлява събитията не на терена. В 52-ата минута Сантери Хостика се употребява от центриране, само че Сисиньо мазета кълбото пред голлинията.

В 58-ата минута Бърнард Текпетей стреля около вратата на гостите от Хелзинки, 180 секунди по-късно и опитът за гол на Каули не е изпаднал в задачата.

В 64-ата Текпетей лиши топката наоколо до централната линия и се озова против вратаря, финтирайки Хазард, след което се върна към Рик Джонатан и той елементарно се разписа за 2:0.

Лудогорец продължава да владее самодейността и в 77-ата минута резервата Игор Тиаго центрира, а Текпетей стреля от дъгата на наказателното поле, само че Конър Хазард мазета топката.

В спомагателното време попадението на Каули беше отстранено поради засада, а Юка Райтала беше отстранено с червен картон.

Успехът запази възможностите на Лудогорец да продължи напред в Лига Европа, като " зелените " остават на второ място в групата с актив от 7 точки. Лидерът Бетис е с 3 точки повече, до момента в който Рома има 4 точки. ХИК Хелзинки има единствено една 1 от 4 изиграни срещи.

 Източник: БНР

Снимка: Спортал

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР