Отборът на Лудогорец изпусна втора златна възможност да се класира

...
Отборът на Лудогорец изпусна втора златна възможност да се класира
Коментари Харесай

Лудогорец изпусна златен шанс, за да се класира за 1/16-финалите в Лига Европа


Отборът на Лудогорец изпусна втора златна опция да се класира предварително за 1/16-финалите в Лига Европа. Българският първенец загуби на своя „ Лудогорец Арена “ с 1:2 от Истанбул Башакшехир от група C на конкуренцията, с което инкасира и първото си проваляне като хазаин в европейските шампионати от две години насам, съобщи кореспондентър на БГНЕС в града.

Разградчани изиграха едно от най-слабите си първи полувремена и на почивката изоставаха с два гола пасив. След подновяването на играта „ орлите “ се хвърлиха мощно в офанзива и сътвориха няколко чисти положения, от които обаче стигнаха единствено до крайното 1:2. Така всичко за Лудогорец ще се реши в последния дуел от групата, в който играчите на Димитър Димитров-Херо гостуват на немския Хофенхайм.

Футболистите на Лудогорец започнаха добре и със самочувствие срещата, само че първата по-сериозна обстановка пристигна точно пред тяхната врата. В 12-та минута след центриране в наказателното поле на „ орлите “ Мевлют Ердинч стреля от близко с глава, само че Ренан дон Сантос показва забележителен инстикт и избави.

Седем минути по-късно Козмин Моци изпрати топката във вратата на Истанбул, само че попадението закономерно бе анулирано поради засада на румънеца. Още в ответната офанзива играчите на Димитър Димитров-Херо бяха осъдени, откакто позволиха доста груба неточност в отбрана. Керим Фрай пусна страховит пас към Вишчъ, който с акуратен удар изпрати топката във вратата на Ренан.

След попадението гостите продължиха да преобладават на терена и разумно стигнаха до втори гол. Отново Фрай навлезе в наказателното поле на българския първенец и със мощния си десен крайник насочи мощен удар към вратата на домакините. При изстрела топката рикошира в тялото на Пластун, а след това влезе неспасяемо във вратата на разградчани.

Лудогорец наложи преса в заключителните минути на първата част, която обаче не докара до резултат. В 43-та минута Анисе насочи прекрасен отдалечен изстрел, само че Мерт Гюнюк бе на точното място и съумя да избие топката.

Началото на второто полувреме бе белязано с непростителен пропуск от страна на Вандерсон. Бразилецът изведе със страховит пас Кешеру отляво, който му върна жеста с чудесно подаване, само че Вандерсон не съумя да осъществя от близко пред опразнената врата на гостите.

Все отново Лудогорец се върна в мача, откакто в 65-та минута съумя да понижи изоставането си. Мисиджан центрира в наказателното поле на Истанбул, където Марселиньо засече топката с глава, с цел да осъществя за 1:2.

Играчите на Димитър Димитров-Херо очевидно окрилени от попадението постановиха тотална доминация на „ Лудогорец Арена “. В 73-та минута Пластун насочи топовен изстрел към вратата на Гюнюк, само че вратарят на турския тим сподели необикновен инстикт и съумя да избие топката в корнер.

Само минута по-късно “орлите “ пропуснаха нова отлична опция да изравнят резултата. След безредие в наказателното поле на гостите Вандерсон насочи прекрасен изстрел, само че още веднъж Гюнюк бе на точното място и мазета в ъглов удар.

В 78-та минута играчите на Абдула Авджъ като че ли се отърсиха от наложената преса, с цел да застрашат за първи път вратата на българския първенец. При първата си по-опасна офанзива през втората част Мосоро на два пъти шутира към вратата на Ренан, само че бразилският вратар още веднъж сподели забележителен инстикт и съумя да резервира вратата си суха. До края на срещата Лудогорец направи всичко по силите си, с цел да стигне до равенството, само че в последна сметка играчите на Димитър Димитров не съумяха да го сторят. Така разградчани претърпяха първа загуба на своя „ Лудогорец Арена “, както и такава в акцията, което коства лидерската позиция на „ орлите “.

В другия дуел от група C Спортинг Брага победи Хофенхайм с 3:1 и си обезпечи място в елиминационната фаза на шампионата. Така Брага е водач в класирането с актив от 10 точки, а Лудогорец се смъкна до второто място с 8 пункта. С днешната си победа Истанбул Башакшехир се върна в играта и има 5 точки на своя сметка.

Така в последните срещи ще стане ясно името на втория тим, който ще си обезпечи присъединяване в идната фаза на конкуренцията. За да се класира в елиминационната фаза, Лудогорец би трябвало да вземе най-малко точка от гостуването си на Хофенхайм, който след загубата от Брага отпада непосредствено от шампионата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР