Отборът на Лийдс се класира за осминафиналите на Купата на

...
Отборът на Лийдс се класира за осминафиналите на Купата на
Коментари Харесай

Лийдс взе главата на още един отбор от елита

Отборът на Лийдс се класира за осминафиналите на Купата на Лигата. Втородивизионният отбор в профил елитния Бърнли на шестнадесетинафиналите, откакто в постоянното време срещата приключи при 2:2. Гол не падна в продълженията, а при осъществяването на дузпите играчите на Лийдс бяха по-концентрирани и след 5:3 минаха напред.

Срещата стартира динамично, като двата състава си размениха скоростни офанзиви. Скот Артфийлд стреля рисково отвън рамките на наказателното поле, само че ударът му бе отразен. При ответната офанзива Джой-Рой Грот шутира рисково, само че вратарят на Бърнли Попе се намеси решаващо.

До края на първата част, двата състава си размениха по още няколко офанзиви, от които не произлезе нищо, а всичко по-интересно в срещата се случи след 80-ата минута. Зрителите станаха очевидци на цели четири гола в постоянното време, два от които паднаха от дузпи.

Лийдс поведе в заключителните минути на мача. Хади Сако бе изведен отлично отдясно в 80-ата минута и с прекрасен диагонален удар направи 1:0.

Гостите не съумяха да удържат за дълго задатъка си, откакто в 88-ата минута Бърнли получи право да извърши дузпа. Тя бе отсъдена след едно центриране от корнер. При последвалото безредие в наказателното поле, съдията видя фаул на Гаетано Берарди против Лонг и уточни бялата точка. С осъществяването се нае Крис Ууд, който направи 1:1 и върна интригата.

В 4-ата минута на продължението реферът отсъди дузпа в изгода Лийдс. Съдията видя нарушаване на Тарковски против Кемар Рууф и уточни бялата точка. Пабло Ернандес се нае с осъществяването и бе непогрешим за 2:1. а с цел да бъде драмата цялостна, в две минути по-късно Роби Брейди извърши страховит директен свободен удар, изравнявайки за 2:2 и прати мача в продължения. След тях не се стигна до нови попадения и по този начин развоят на дуела бе решен с дузпи. При тях играчите на Лийдс демонстрираха по-висока централизация и не сгрешиха при нито един от петте си опита. Ласога повлече крайник, а след него Крис Ууд възвърне равенството, Ернандес още веднъж изведе гостите напред, а Барнс направи 2:2, гоненицата продължи, като Матуеш направи 3:2, с цел да пристигна мигът на Роби Брейди – 3:3. Алиоски бе избран да извърши четвъртия углавен удар и не сбърка – 4:3. Напрежението като че ли пристигна допълнително на Тарковски, който пропуща, а след него Стюърт Далас хвърли в възторг отбора си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР