Отборът на Левски надигра втородивизионния Созопол, но не успя да

...
Отборът на Левски надигра втородивизионния Созопол, но не успя да
Коментари Харесай

Созопол не се даде на Левски в контрола на „Герена”

Отборът на Левски надигра втородивизионния Созопол, само че не съумя да победи втородивизионния отбор в контрола, която се игра на стадион „ Георги Аспаругов”. Двубоят в столицата приключи при резултат 1:1, а попаденията в мача бяха дело на Билал Бари през първата част и Тома Ушагелов през второто полувреме, съобщи Гонг.

Като цяло отборът на Станимир Стоилов бе безспорен стопанин на терена, само че многото пропуски пред противниковата врата лишиха „ сините” от безапелационен триумф.

Двубоят, който се игра пред близо 1000 фенове, стартира в мудно движение, а първата обстановка пред една от двете порти пристигна в 11-ата минута и е на сметката на „ сините”. Радослав Цонев откри с добър пас Миланов, който стреля, само че топката мина около вратата.

В 19-ата минута на срещата, Левски бе доста покрай откриването на резултата. „ Сините” стигнаха до директен свободен удар на комфортна позиция пред наказателното поле на гостите. С осъществяването му се нагърби Радослав Цонев, който стреля доста добре, само че за негов неприятен шанс, топката срещна страничния дирек на вратата. Следващата добра обстановка още веднъж бе на сметката на домакините. Този път Илиян Стефанов реши да обстрелва вратата на Созопол, само че и той не съумя да откри задачата.

Левски продължи да бъде по-активният отбор на терена, а идващият пропуск в мача бе дело на Цунами. След центриране ъглов удар, Цунами стреля с крайник, само че около вратата. В 33-ата минута домакините проведоха доста добра контраофанзива. Бари откри Уелтън, който също не съумя да порази задачата.

Левски въпреки всичко поведе в 38-ата минута на мача. Този път Уелтън комбинира чудесно с Билал Бари, а за нападателя на „ сините” не остана нищо друго с изключение на да осъществя на празна врата от няколко метра.

Малко след подновяването на играта през второто полувреме, Левски бе доста покрай второ попадение. Отново Билал Бари се оказа на добра позиция пред наказателното поле и стреля рисково, само че топката профуча около гредата. Илиян Стефанов също имаше късмет да обстрелва противниковата врата, само че изстрелът му бе отразен от вратаря на отбора от Созопол. Бояджиев съумя да избие топката, която обаче попадна в Миланов, а халфът на " сините " също не съумя да преодолее стража на гостите.

В 55-ата минута Илиян Стефанов имаше поредна опция да стреля към вратата на Созопол. И този път вратарят на отбора от морето се оправи уместно и мазета в ъглов удар.

Малко след един час игра, Яни Николов от състава на Созопол получи втори жълт картон и бе изпъден. След съгласие сред двата щаба обаче, различен футболист се появи на терена и по този начин численото тъждество бе непокътнато.

След направените редица промени в състава на Левски, гостите от Созопол започнаха да гледат по-сериозно към противниковата врата. При една от редките си офанзиви през втората част, футболистите на старши треньора Маргарит Димов изравниха.

След недоразумение в защитата на Левски, Тома Ушагелов направи добър пробив сред бранителите на " сините ", който приключи с прецизен удар за 1:1. Голът за гостите пристигна седем минути преди края на постоянното време.

Веднага след гола на гостите, Левски имаше отлична опция още веднъж да излезе напред в резултата, само че Ивайло Марков не съумя да преодолее се разпише останал самичък против вратаря.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР