Отборът на Левски надигра с 2:0 Славия в столично дерби

...
Отборът на Левски надигра с 2:0 Славия в столично дерби
Коментари Харесай

Левски надви Славия пред собствена публика в най-старото столично дерби

Отборът на Левски надигра с 2:0 Славия в столично дерби от 26-ия кръг на родната Първа лига, играно на стадион " Георги Аспарухов " в София.

Успехът за " сините " беше общо пети за тях напролет в шест мача, като той беше обезпечен посредством попаденията на Рикардиньо преди почивката и Марин Петков в заключителните секунди на срещата.

С тази победа момчетата на Николай Костов събраха 51 точки на 4-ото място в подреждането, до момента в който " белите " остават на 11-ата позиция с актив от 29 пункта.



Двубоят стартира по-добре за домакините, които още в откриващите минути насочиха два рискови удар по посока вратата на своя противник, само че те бяха отразени от стража Светослав Вуцов.

Все отново по-добрата игра на " сините " продължи, с цел да се стигне до 38-ата минута, когато Рикардиньо получи подаване от Патрик Мислович, овладя топката и с удар от дъгата на наказателното поле матира вратаря на гостите за 1:0.

Малко преди почивката бразилецът още веднъж беше забъркан в забавна обстановка, когато против него бе осъществено нарушаване, което в началото докара до присъждане на дузпа в интерес на Левски. След обзор на обстановката обаче се видя, че секунди по-рано в хода на офанзивата нападателят е бил в състояние на засада и по този начин 11-метровият углавен удар беше анулиран.



През втората част Славия беше отборът, който в по-големи интервали контролираше топката и правеше опити да стигне до изравнителен гол. Близо да подобен беше Тони Тасев в 78-ата минута, когато негов изстрел от директен свободен удар беше отразен от Пламен Андреев. Малко по-късно пък Велко Йеленкович се оказа на страхотна позиция след подаване с глава на Куентин Зеедорф, само че от няколко метра сръбският футболист стреля над задачата.

В последна сметка обаче всички упоритости на " белите " да измъкнат нещо от мача завършиха в последната минута на продължението, когато Марин Петков се възползва от асистенция на Джавад Ел-Джемили и с удар от придвижване подпечата трите точки на Левски.

По този метод " сините " повториха триумфа си против Славия от месец септември предходната година и по този метод оформиха първи дубъл против своя противник от сезон 2018/19 насам.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР