Отборът на Лестър постепенно издиша в ролята си на единствен

...
Отборът на Лестър постепенно издиша в ролята си на единствен
Коментари Харесай

ВАР скъса нервите на Лестър, отмени три гола на лисиците и поднесе победата на Саутхямптън

Отборът на Лестър последователно издиша в ролята си на единствен съперник за купата на Ливърпул. Този следобяд " лисиците " позволиха домакинско проваляне с 1:2 от намиращия се във напредък отбор на Саутхямптън.
 Манчестър Юнайтед завоюва семейството си на Норич с 4:0
Юнайтед се позабавлява с Норич и към този момент тайничко си мечтае за Топ 4

Нов мощен мач за Маркъс Рашфорд

Случилото се на " Кинг Пауър Стейдиъм " нямаше да има нищо по-специално, в случай че основен воин в срещата не се оказа системата ВАР. Тя анулира цели три гола на първенците от 2016 година, като последният от които, бе осъществен надълбоко в добавеното време. От целия този безпорядък на терена съвършено се възползваха гостите, които посредством Армстронг и Дани Ингс оптимално заличиха ранното попадение на Денис Прат при започване на срещата. Така Лестър остава на 13 точки от водача Ливърпул, който към този момент има и цели два мача повече.
 Снимка 461132
Източник:

Саутхямптън реши да тушира в зародиш офанзивния порив на своя противник и можеше да го пробие с гол още в 7-ата минута. Звездата на " светците " Дани Ингс проби сред защитата " лисиците " и остана самичък против Шмайхел. Датският вратар обаче не позволи да бъде преодолян.

Пропускът съществено натежа на гостите, защото 7 минути по-късно, Лестър поведе в резултата. Джейми Варди подсети за своята изключителна скорост, като спринтът му по фланга събра със себе си и двама противников бранители. В този момент нападателят показва превъзходен тайминг за основното си подаване към Прат, като белгиецът съумя да засече с шпагат топката в мрежата на МакКарти. " Сините " трябваше да изчакат малко преди головата им наслада да бъде официализирана. ВАР преразгледа обстановката, само че не откри засадата на отбелязалия попадението и по този начин нещата си продължиха съгласно предстоящото 1:0!
 Кристъл Палас и Арсенал не излъчиха победител и приключиха 1:1
Кристъл Палас препъна Арсенал, ВАР още веднъж с значима роля в мача

Пиер-Емерик Обамеянг получи червен картон през втората част за доста жестоко нарушаване

Радостта за Бренджън Роджърс и компания не продължи дълго. В 19-ата минута Саутхямптън съумя да възвърне паритета. Шейн Лонг откри с старателен пас намиращия се от другата страна на крилото Армстронг. Шотландецът шутира без непотребна подготовка, а кълбото се отби доста подло в тялото на защитник и подлъга Шмайхел за 1:1.

До края на частта екшънът продължи. Попадение на Джейми Варди този път беше анулирано от ВАР, откакто се видя, че някогашният британски национал е в състояние на засада. В 43-ата пък Дани Ингс разтресе горната греда и не съумя още веднъж да подари с преднина своя отбор.

Второто полувреме беше по-скоро шоу на ВАР, в сравнение с някой от двата отбора. В 63-ата съдията Мейсън отсъди дузпа за непозволени дейности на Чаглар Союнчу от Лестър в личното му поле. След намесата на ВАР, такава не бе отсъдена, откакто арбитърът реши, че турският бранител не е направил нищо непозволено.

Системата за видеоповторения беше призована за кой ли път в 68-ата минута, когато Лестър отново означи гол, този път посредством появилия се като запаса Келечи Ихеаначо. Нигериецът, а и почитателите на " Кингс Пауър Стейдиъм " обаче изпаднаха в дива гняв, откакто видяха по какъв начин ВАР анулира и този гол заради засада...

И с цел да бъде кошмарът цялостен, сломените домакини инкасираха цялостен поврат. Че Адамс откри с съвършен пас Дани Ингс, като този път някогашният футболист на Ливърпул не елементарни на Шмайхел и го подчини с майсторски удар.
 Снимка 461135
Източник:

И, в случай че си мислихте, че до края на терена беше умерено, то грешите. ВАР, ВАР и отново ВАР, беше нещото, което анулира трети гол на Лестър в този мач! В 91-ата минута " лисиците " си мислеха, че най-малко ще вземат точката, само че насладата на капитана Джони Евънс не бе разрешена, откакто системата установи засада. Третият анулиран гол за хората на Роджърс очевидно беше всичко за този извънредно трагичен дуел и по този начин Саутхямптън неизвестно по какъв начин си потегли с скъпата победа.
 Шефийлд Юнайтед завоюва семейството си на Уест Хям с 1:0
Шефийлд Юнайтед с нов домашен триумф в Премиър лийг

Шотландец се трансформира в воин за " остриетата " против Уест Хям

В идващия кръг Лестър гостува на Бърнли, до момента в който Саутхямптън приема на собствен терен Уулвърхямптън.

ЛЕСТЪР - САУТХЯМПТЪН 1:2

1:0 Прат (14 " ), 1:1 Армстронг (19 " ), 1:2 Ингс (81 " )

СТАДИОН : " Кингс Пауър Стейдиъм "

СЪДИЯ : Лий Мейсън

ЛЕСТЪР : Шмайхел, Чиуел, Союнчу, Еванс, Перейра, Чодури, Барнс, Мадисън, Прат, Перес, Варди (резерви: Уорд, Олбрайтън, Грей, Бенкович, Ихеаначо, Джъстин, Тилеманс)

САУТХЯМПТЪН : МакКарти, Соареш, Стивънс, Беднарек, Бъртранд, Армстронг, Уорд-Прауз, Хойберг, Редмънд, Лонг, Ингс (резерви: Гън, Адамс, Буфал, Дженепо, Обафеми, Ромеу, Йошида)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР