Отборът на Лацио постигна сензационен обрат в добавеното време, за

...
Отборът на Лацио постигна сензационен обрат в добавеното време, за
Коментари Харесай

Пет минути на лудост донесоха голяма победа на Лацио

Отборът на Лацио реализира ефектен поврат в добавеното време, с цел да победи Каляри с 2:1 в финален дуел от 16-тия кръг на Серия А. След като Джовани Симеоне изведе домакините напред в 8-та минута на срещата Луис Алберто и Фелипе Кайседо донесоха цялостния поврат за "лациалите " надлежно в 3-та и 8-та минута на добавеното време.

Момчетата на Роландо Маран започнаха срещата по допустимо най-хубавия метод. След осъществяване на тъч в 8-та минута Жоао Педро отклони с глава към връхлитащия на точката на дузпата Джовани Симеоне, който с мълниеносен изстрел за малко да скъса мрежата зад Стракоша за 1:0.

Двубоят беше извънредно равносилен през по-голямата част от първото полувреме, с цел да може в добавеното време на частта Каляри да пропусне два стопроцентови шанса за второ попадение. Първо Раджа Наинголан беше обезверен от брилиантна интервенция на Томас Стракоша, преди Жоао Педро някак да пропусне задачата от няколко метра на задната греда след осъществяване на корнер.

В началото на втората част беше ред на Лацио да се разсъни и на собствен ред да пропусне две чудесни благоприятни условия. В 50-та минута Чиро Имобиле се извиси на задната греда, само че ударът му с глава беше блокиран на гол линията от главата на бранител на Каляри.

В идващите минути с шансове се регистрираха и Харалампос Гликогианис, Джовани Симеоне и Чиро Имобиле, само че и тримата не съумяха да отбележат.

Така се стигна до последните 5 минути на добавеното време на срещата. В 3-та минута на добавеното време Лацио изравни. След зле избито центриране от отбраната на Каляри Луис Алберто овладя на границата на наказателното поле и насочи компактен изстрел, с който не съумя да се оправи вратаря Рафаел за 1:1.

Буквалното в последната офанзива на срещата сензационният поврат беше цялостен. След офанзива по левия фланг на халф-бекът Джони той центрира на задната греда, където Фелипе Кайседо размаза топката във вратата на Рафаел, с цел да може гостуващите почитатели и цялата пейка на Лацио да избухнат в дива наслада.

Така момчетата на Симоне Индзаги излязоха още веднъж еднолично на третата позиция в таблицата с актив от 36 точки, на 5 зад водачите Ювентус и Интер. Каляри, от своя страна, отстъпи мястото си в топ 4, оставайки 5-ти с 29 пункта след 16 мача.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР