Отборът на Ланс продължи положителната си серия във френската Лига

...
Отборът на Ланс продължи положителната си серия във френската Лига
Коментари Харесай

Ланс си върна второто място след успех над Рен

Отборът на Ланс продължи позитивната си серия във френската Лига 1 и реализира третата си поредна победа в шампионата откакто надделя състава на Рен с минималното 1:0 в посещение на стадион “Роажон Парк ”. Мачът бе от програмата на 29-ия кръг на шампионата. Единственият гол в мача означи Лоис Оленда в 31-ата минута.

Победата приближи Ланс на 6 точки от водача Пари Сен Жермен, само че Меси и компания имат мач по-малко. Рен пък остана пети на цели 10 точки от заона Шампионска лига.

Срещата стартира с лека доминация Ланс, чийто отбор сътвори първото състояние в 9-ата минута на мача. Тогава Факундо Медина бе покрай гола, само че ударът му с глава бе отразен от Стив Манданда.

В 31-ата минута дейната игра на гостите се отплати. Флориан Сотока сложи топката на главата на Люис Опенда след точно центриране, отстранило вратаря, и последният нямаше какво друго да направи с изключение на да чукне топката в опразнената врата.

В началото на второто полувреме Ланс още веднъж показва безапелационна игра. Тогава Сотока и Медина можеха да убият интригата, само че блестящите изяви на Стив Манданда попречиха на гостите да се поздравят с втори гол.

Рен рядко стигаше до положения след почивката. Първото по-опасно такова пристигна чак в 72-ата минута, когато Амин Гуири си проби път и стреля от границата на наказателното поле, само че бе прекомерно слаб, с цел да затрудни по какъвто и да е метод стража на гостите Брис Самба. 12 минути по-късно Бренжамен Буриго също бе покрай изравняването, само че Самба още веднъж се намеси уместно.

В добавеното време бронзовият медалист от Мондиал 2022 - Ловро Маер, също можеше да донесе точката за своите, само че Самба за следващ път бе непогрешим под рамката на вратата на Ланс.

Все отново домакините от Рен стигнаха до попадение, което обаче бе анулирано. Уармед Омари прати топката във вратата на Ланс, само че след обзор на обстановката посредством системата VAR, стана ясно, че е имало засада.

Така Ланс напомни най-хубавите си дни от началото на акцията и записа своята 17 победа от началото на сезон. Рен пък продължава да се движи непостоянно и след впечатляващия триумф против Пари Сен Жермен преди седмица, тимът записа ново проваляне, което е второ за последните четири мача. В този интервал отборът има единствено една победа.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР