Отборът на Хебър Пазарджик спечели Купата на България по волейбол

...
Отборът на Хебър Пазарджик спечели Купата на България по волейбол
Коментари Харесай

Хабър навакса пасив от два гейма срещу Дея и спечели четвърта Купа на България при мъжете

Отборът на Хебър Пазарджик завоюва Купата на България по волейбол при мъжете. Във финала, игран в зала „ Васил Левски “ в Пазарджик, възпитаниците на старши треньора Камило Плачи направиха цялостен поврат и победиха Дея Спорт Бургас с 3:2 (15:25, 21:25, 25:22, 25:19, 15:12) гейма. По този метод Хебър отбрани трофея си от предходната година и завоюва общо за четвърти път в историята си Купата на страната.

Двата отбора изиграха равносилен и завладяващ дуел, в който Дея Спорт поведе с 2:0 гейма с доста ефикасна игра в нахлуване и на обсада, само че по-късно домакините от Пазарджик, въодушевени от поддръжката на публиката в личната си зала, подвигнаха доста равнището си на игра във всички детайли и стигнаха до цялостен поврат, с цел да завоюват трофея.

Двубоят стартира мощно за гостите от Бургас, които поведоха с 6:1 точки след серия от сполучливи блокади, което накара старши треньора на Хебър Камило Плачи да вземе спиране. След него обаче Дея Спорт още веднъж сподели добре проведена игра в отбрана и отвори задатък от 10:2, който усили в хода на гейма до 21:12. Това бе решаващо за крайния излаз на първата част, която гостите от Бургас завоюваха с 25:15.

Вторият гейм бе доста равносилен. Хебър поведе с 2:0, само че бързо изпусна преднината си и Дея Спорт обърна до 6:4. Играчите на Камило Плачи обаче още веднъж изравниха и двата отбора вървяха точка за точка до 18:18. Тогава гостите от Бургас направиха серия от три следващи точки след сполучлива брейк точка на Николай Учиков и офанзива в навън на Тодор Алексиев. Така Дея Спорт поведе с 21:18 и не изпусна задатъка си до края на гейма, с цел да затвори и втората част след 25:21.

Хебър започва мощно третия гейм и поведе с 5:2. Гостите обаче обърнаха до 7:5 след серия от мощни сервиси на Тодор Вълчев. Шампионите от Пазарджик бързо наваксаха изоставането си в средата на частта и поведоха с 18:16. Волейболистите на Камило Плачи отвориха преднина от 5 точки при 22:17 и не изпуснаха самодейността, с цел да понижат изоставането си на 1:2 гейма след 25:22 в третата част.

Домакините покачиха доста успеваемостта на сервиса си при започване на четвъртия гейм и това разколеба посрещането на Дея Спорт, което разреши на Хебър да излезе напред в резултата с 10:5. Шампионите усилиха преднината си в хода на гейма и затвориха частта след 25:19, с което вкараха мача в съдбоносен пети гейм.

В тайбрека Хебър бе съсредоточеният тим в основните моменти и по този начин отборът от Пазарджик стигна до крайния триумф след 15:12 в петата част.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР