Отборът на Хебър (Пазарджик) излезе с остра декларация срещу съдията

...
Отборът на Хебър (Пазарджик) излезе с остра декларация срещу съдията
Коментари Харесай

Хебър скочи на съдията след двете дузпи за Ботев

Отборът на Хебър (Пазарджик) излезе с остра декларация против съдията Васимир Ел Хатиб.

Той бе основен рефер на вчерашния мач против Ботев (Враца), който Хебър загуби с 2:3 след две дузпи за съперника.

В позицията си от Хебър показват три проблема, свързани с двата отсъдени наказателни удара в интерес на Ботев и единият неотсъден в интерес на пазарджиклии.

Острата декларация също по този начин идва на фона на държанието на треньора на отбора Любослав Пенев, който към този момент от няколко кръга бойкотира интервютата след края на всеки мач, които наставниците са задължени да дават.Пенев застава пред камерата, само че отхвърля да дава отговор на въпросите на публицистите всъщност, което е неговата форма на митинг.

Ето и какво написаха от Хебър:

" Казус 1: Има ли първа дузпа за Ботев и играе ли с ръка Ласана?

В 50-та минута на срещата Ботев(Вр) - Хебър, Ласана от домакините след изритана към наказателното поле топка, попада сред Стефан Цонков и Виктор Сеско от Хебър и се строполява на земята без никакъв забележим контакт. Играта " рамо в рамо " явно е възприета като нарушаване от страна на съдията, който бърза да уточни бялата точка. Решението му е " прегледано " експресно от страна на ВАР-арбитрите и секунди по-късно меко казано дискусинната дузпа е превърната в гол. Чудно за какво обаче хората в черно от ВАР-а пропущат обстоятелството, че Ласана си оказва помощ с лявата ръка за топката, вземайки по този метод преимущество пред съперника си.

 Играта с ръка на Ласана, която съгласно Хебър прави нередовна обстановката за дузпа

На последващо място при взимане на решение за най-тежкото наказване във футбола е добре да се види къде е позициониран в съответната обстановка основния арбитър. Общият кадър от видеото на мача сочи, че той е на прекомерно огромно разстояние от мястото на дейностите - може би е някъде към централния кръг и взема решение да надуе свирката? Може ли с сходно позициониране индивидът в черно да бъде до дъно уверен, че това е дузпа, която на процедура би решила мача, е идната констатация/питане от наша страна.

 Липсващият арбитър...

Казус 2: Твърдим, че и втора дузпа в интерес на Ботев няма.

Тя е отсъдена в първата минута на продължението на дуела. При тази обстановка в наказателното поле още веднъж играч на Ботев е сред бранители на Хебър - в тази ситуация Мартин Михайлов и Виктор Сеско. Очевиден контакт сред Михайлов и нападателя няма, само че последния пада на тревата, което е задоволително съображение на Васимир Ел Хатиб да покаже бялата точка. И тук, както при първата дузпа обстановката е " прегледана " скоропостижно от ВАР, а дузпата е превърната в гол.

 Казус 3: Има ли дузпа за Хебър?

Друг основен миг от мача е 71-та минута, когато при резултат 2:1 след дълъг пас Олексий Збун овладява топката, изпреварвайки Спас Георгиев от домакините, влиза в наказателното поле и пада. Преди това на видеото се вижда по какъв начин Георгиев натиска с лявата си ръка Олексий Збун и в последна сметка го събаря на земята. Васимир Ел Хатиб не вижда нарушаване в това, само че още по-лошото е, че и сътрудниците му от ВАР-а не се сезират за такова.

 Събаряне на Олексий Збун в пеналта на Ботев, дузпа не е отсъдена.

Последната сериозна рекламация на Хебър е обвързвана с продължението на срещата. Васимир Ел Хатиб преценя, че то би трябвало да бъде най-малко 5 минути. В рамките на него той отсъди втората дузпа, тя бе сякаш " прегледана " от ВАР, а след нейното осъществяване се загуби в допълнение време в празнуване на гола преди възобновяване на играта.

Наред с изявление на претенциите си, ФК Хебър за следващ път показва позицията си, че футболните срещи би трябвало да се вземат решение на терена, въз основата на показаното от тимовете, а не крайния резултат да се дефинира от странични фактори ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР