Отборът на хандбален клуб Левски от едноименния град няма да

...
Отборът на хандбален клуб Левски от едноименния град няма да
Коментари Харесай

Калпав ремонт изхвърли Левски от мъжката А група

Отборът на хандбален клуб Левски от едноименния град няма да взе участие в новото шампионата на елитната “А” група за мъже, който стартира в събота, 28 септември. Причината – фалшив ремонт на зала „ Христо Ботев “ в село Българене, където отборът играе домакинските си мачове.

Основният проблем е в новата подова настилка. Предполага се, че дървеният материал е бил недопечен, когато е инсталиран. Сега към този момент изсъхнали, дъските са нацепени и свити, поради което са се образували фуги. При тази обстановка провеждането на тренировки и мачове е доста рисковано за здравето на състезателите.

Друг проблем е течът на вода от прозорците по пейките за фенове. Обновяването на оборудването завърши през април тази година. Според мненията сумата на осъществения ремонт е към 280 хиляди лв.. На 16 май там даже се организира шампионат за юноши младша възраст. Сега обаче не е допустимо да се употребява залата за хандбал.

Ръководството на ХК Левски не желае да се повтаря обстановката от предишния сезон, когато тимът играеше домакинските си срещи в град Павликени или в залите на противниците си. Именно поради това клубът отхвърли присъединяване в “А” група. Левскарите са декларирали, че се включат в шампионата на “Б” група, като молят до Зонален съюз Мизия към Българската федерация по хандбал, шампионатите на които е хазаин ХК Левски да се проведат напролет на 2020 година. Очаква се до тогава залата в Българене да е изцяло актуализирана. Ръководство на Община Левски към този момент е предявило искане към компанията реализатор да в профил нередностите по осъществения от нея ремонт.

Това е вторият случай за последните 15 години, в който ХК Левски няма да взе участие в шампионата на “А” група. Първият беше през сезон 2017/2018 година, като повода и тогава беше в унищожената зала „ Христо Ботев “. В предходната акция /2016-2017 г./ на 8 април 2017 година левскарите домакинстваха на първенеца Локомотив /Варна/ пред претъпкани трибуни в мач от шампионата. Стана извънредно оспорван дуел, като след първото полувреме резултатът беше 11:11. През почивката преди втората част обаче заваля дъжд и доста бързо оборудването се изпълни с вода. Срещата беше прекъсната, а варненският отбор я завоюва служебно. За идващия сезон ХК Левски отхвърли присъединяване в “А” група поради идния ремонт и се включи в шампионата на “Б” група.
infopleven.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР