Отборът на Гърция надделя с 2:1 над САЩ в среща

...
Отборът на Гърция надделя с 2:1 над САЩ в среща
Коментари Харесай

Гърция изненада САЩ за Хопман къп

Отборът на Гърция надви с 2:1 над Съединени американски щати в среща от група " В " на " Хопман къп ", неофициалното международно състезание по тенис за смесени тимове.

Гърците в състав Стефанос Циципас и Мария Сакари стигнаха до триумфа против именития си противник в мача на смесени двойки, където се постановиха с 4:1, 1:4, 4:2 над Франсес Тиафо и Серина Уилямс.

Преди това в борбата на 20-годишните младежи Циципас се оправи с Тиафо с 6:3, 6:7(3), 6:3, с цел да даде преднина на балканския отбор.

Американците обаче изравниха в мача на сингъл при дамите, където Уилямс победи със 7:6(3), 6:2 Сакари.

За 23-кратната шампионка от шампионатите от Големия шлем това бе първи мач от злощастния край на Откритото състезание на Съединени американски щати при започване на септември, където тя загуби в два сета от японката Наоми Осака, а мачът бе съпроводен от кавги с основния арбитър.

That winning feeling @serenawilliams overcomes Maria Sakkari 7-6(3) 6-2. #HopmanCup pic.twitter.com/vXyB4PrrOf
— Hopman Cup (@hopmancup) 31 декември 2018 година Уилямс стартира отпуснато мача под жаркото слънце в Мелбърн, само че последователно откри ритъма в играта си и бе доста безапелационна както в тайбрека на първия сет, по този начин и във целия втори сет.

В класирането в група " В " води Швейцария с 1 победа от 1 мач. Следва Гърция с победа и загуба, Англия има същия актив, а Съединени американски щати е на дъното с едно проваляне.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР