Отборът на Евертън победи с 5:1 като гост Бърнли в

...
Отборът на Евертън победи с 5:1 като гост Бърнли в
Коментари Харесай

Евертън се развихри в Бърнли

Отборът на Евертън победи с 5:1 като посетител Бърнли в мач от 19-ия кръг на Премиър лийг. “Карамелите” си свършиха работата още доникъде на първата част, когато към този момент водеха с 3:0. Изненадващо с два гола се разписа Люка Дин, а по един прибавиха Джери Мина, Гилфи Сигурдсон и резервата Ричарлисон. За домакините пък прецизен бе Бен Гибсън.

FULL-TIME Burnley 1-5 Everton

Everton get back to winning ways in style, as Digne (2), Mina, Sigurdsson and Richarlison find the net#BUREVE pic.twitter.com/p3zaOB2EvY
— Premier League (@premierleague) December 26, 2018

Резултатът бе открит още във втората минута на срещата. При едно осъществяване на корнер Мина се извиси над всички и с глава заби топката в мрежата на Джо Харт. В 13-ата минута Дин удвои. Французинът се разписа от директен свободен удар. В 22-ата обстановката на домакините стана още по-тежка. Бен Мий игра с ръка в наказателното поле и съдията уточни бялата точка. Зад топката застана Сигурдсон и не сбърка.

No player has scored more goals directly from free kicks in the Premier League this season than Everton's Lucas Digne (2)

Pin-point accuracy. pic.twitter.com/Ghdre1EmCW
— Squawka Football (@Squawka) December 26, 2018
Малко преди почивката домакините съумяха да върнат едно попадение. При един ъглов удар Джеймс Тарковски стреля с глава, Майкъл Кийн почисти на голлинията, само че Гибсън бе най-бърз, с цел да довкара топката в мрежата. Надеждите на Бърнли, че ще успее да избави нещо от срещата бяха попарени в 71-ата минута. Тогава Дин се разписа за повторно, като този път бе прецизен с отличен удар от близо 30 метра. В самия завършек на срещата пък влезлият като запаса Ричарлисон оформи крайния резултат след светкавична контраофанзива и пас на Сигурдсон.

В класирането Евертън се изкачи на 11-а позиция с актив от 24 точки. “Карамелите” имат шест победи, шест равенства и шест загуби от началото на сезона. Бърнли от своя страна записва трета поредна загуба и е на 18-о място с 12 точки.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ
Премиър лийг 19 кръг, сряда 26 декември  Бърнли 1:5краен резулат  Евертън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР