Отборът на Едмънтън Ойлърс спечели третата и последна за редовния

...
Отборът на Едмънтън Ойлърс спечели третата и последна за редовния
Коментари Харесай

Едмънтън спечели последната „Битка за Албърта“ за сезона в НХЛ

Отборът на Едмънтън Ойлърс завоюва третата и последна за постоянния сезон в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) „ Битка за Албърт “ против Калгари Флеймс. Ойлър се постановиха с 2:1 при визитата си в Калгари и по този начин за повторно от началото на сезона победиха в Scotiabank Saddledome, откакто на 29 октомври завоюваха там с 3:2. В единствената среща сред двата отбора в Rogers Place в Едмънтън на 15 октомври Калгари победи с 4:3.

След нулеви първи 20 минути тимът на Калгари имаше потребност от едвам 72 секунди във втория интервал, с цел да открие резултата, с помощта на Микаел Баклунд, който се ориентира най-добре при разбъркването пред вратата на Стюарт Скинър. Още преди приключването на петата минута на частта обаче Тайсън Бари съумя да изравни със страховит изстрел от синята линия, който не остави късмет на Джейкъб Маркстрьом.

До края на частта не последваха нови попадения, а успеха на Ойлър донесе техният капитан Конър МакДейвид, който при игра с човек повече означи своя 31 гол от началото на сезона в НХЛ. Големият воин за Ойлър обаче бе Скинър, който приключи дуела с цели 46 спасявания при 47 удара (4 от 4 при игра с човек по-малко) и % на успеваемост от 98.

По този метод Едмънтън стигна до своята 19-та победа в 36 мача от старта на акцията и с 40 точки заема четвъртото място в Тихоокеанската дивизия на Западната конференция. Ойлърс имат еднакъв актив със заемащия третото място в дивизията тим на Сиатъл Кракен, който обаче е с цели четири мача по-малко. Следващият дуел на Едмънтън ще бъде точно против най-новия отбор в НХЛ, като срещата ще бъде в събота в 5:00 часа сутринта българско време в Сиатъл.

За Калгари снощната загуба бе под номер 20 в 36 дуела от началото на сезона, като с 39 точки „ пламъците “ заемат петото място в Тихоокеанската дивизия. Сезонът за Калгари също продължава с аудиенция в Сиатъл, като срещата сред Флеймс и Кракен ще бъде на следващия ден в 5:00 часа сутринта.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР