Отборът на Демократична република Конго се класира за полуфиналите на

...
Отборът на Демократична република Конго се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Демократична република Конго е на полуфинал на Купата на африканските нации

Отборът на Демократична република Конго се класира за полуфиналите на Купата на африканските народи след победа с 3:1 над отбора на Гвинея.

В игра за символичните посетители от Гвинея в края на дуела се появи бранителят на Ботев Пловдив Антоан Конте, само че това не повлия на крайния резултат.

Началните минути на дуела в Абиджан бяха по-добри за тима на Гвинея, който откакто сътвори няколко рискове пред вратата на конгоанците, съумя да открие в 20-ата минута. Точен бе Мохамед Байо, който се разписа от дузпа, която самичък си завоюва.

Преднината на гвинейците обаче се задържа единствено шест минути. При едно центриране от корнер отбраната на Гвинея не съумя да почисти добре топката, тя попадна у Шансел Мбемба и той от близка отдалеченост бе прецизен за 1:1.

До почивката нов гол не падна, само че през втората част ДР Конго взе самодейността в играта. " Леопардите " стигнаха до дузпа в 65-ата минута, отсъдена за нарушаване на бранителя на Кайзериспор Жулиан Жанвие. От 11-те метра Йоан Уиса не сбърка и даде преднина от 2:1 на конгоанците.

Крайното 3:1 бе завършено в 82-рата минута, когато Артур Масуаку осъществя доста красиво попадение непосредствено от директен свободен удар.

В добавеното време на мача в игра за Гвинея влезе Антоан Конте, който размени Ибрахим Диаките.

На полуфиналите Конго ще срещне спечелилия от двойката сред Мали и домакина на Купата на африканските народи Кот д`Ивоар.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР