Отборът на Челси“ записа трета поредна победа от началото на

...
Отборът на Челси“ записа трета поредна победа от началото на
Коментари Харесай

Трета поредна победа за Челси“ и Уотфорд“

Отборът на „ Челси “ записа трета поредна победа от началото на сезона на британската Висша лига по футбол, като надигра „ Нюкасъл “ с 2:1 като посетител. Футболистите на Маурицио Сари имат цялостен актив от точки, като изостават от „ Ливърпул “ единствено по голова разлика. Развръзката в мача пристигна в последните 15 минути. Еден Азар откри резултата от дузпа (75), Хоселу изравни в 82-ата минута, а Деандре Йедлин си означи безразсъден автогол в 87-ата.

През първото полувреме „ Челси “ владееше повече топката, само че мъчно стигаше до рискови положения пред Дубравка. В 36-ата минута Педро насочи подъл удар, само че вратарят на домакините избави. В самият завършек на полувремето още веднъж испанското крило бе покрай разкриване на резултата, само че ударът му мина на сантиметри от дясната греда.

След подновяването на играта обстановката на терена не се промени. В 50-ата минута Челси стигна до безредие пред Дубравка, което приключи с лек удар на Аспиликуета. В 72-ата минута страховит отдалечен удар на Рюдигер се отби от напречната греда. Три минути по-късно Маркос Алонсо навлезе в наказателното поле и бе съборен от Шер. Съдията отсъди дузпа, а Азар бе прецизен.  „ Нюкасъл “ стигна до изравнителен гол в 82-ата минута. Йедлин центрира отдясно и Хоселу с глава матира Кепа. Преди да се стигне до асистенцията на американския бранител, той удари с лакът Жиру в лицето и му лиши топката.

Развръзката пристигна в 87-ата минута, когато Жиру смъкна с глава към Алонсо и той незабавно стреля към вратата на Дубранов, само че на метър от голлинията Йедлин отклони торката в личната си врата.

„ Фулъм “ реализира първа победа във Висшата лига този сезон след завръщането си в британския хайлайф. Отборът, воден от Славиша Йоканович, завоюва с 4:2 против „ Бърнли “. Жан Майкъл Сери още в 4-ата минута и изведе „ Фулъм “ напред. Само 6 минути по-късно Джеф Хендрик изравни за гостите след бърза контраофанзива. Последваха два гола на Александър Митрович, а Джеймс Тарковски понижи на 3:2 в края на първата част. Крайният резултата оформи Андре Шюрле в 83-ата минута след независим пробив.

„ Уотфорд “ също записа трета поредна победа във Висшата лига, като се наложи над „ Кристъл Палас “ с 2:1. Футболистите на Хавиер Гарсия са с цялостен актив от точки, като се изравниха с „ Ливърпул “ и „ Челси “ на върха на класирането, само че са трети. „ Уотфорд “ стартира сезона в елита с три триумфа за първи път в историята си. „ Кристъл Палас “ можеше да поведе още в 5-ата минута, когато Бентеке стреля с глава настрана от вратата. Отново белгиецът бе покрай разкриване на резултата, само че отново не откри задачата. След почивката домакините поведоха в резултата в 52-ата минута посредством Перейра. Аржентинецът получи добър пас от Капу и с хубав удар вкара своя трети гол за сезона. „ Кристъл Палас “ отговори с нов пропуск на Бентеке. В 71-ата минута опит за центриране на Холебас приключи с гол. Гостите върнаха един гол посредством Заха в 77-ата минута. Резервата Макс Майер се регистрира с асистенция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР