Отборът на Челси направи грешна стъпка в битката за титлата

...
Отборът на Челси направи грешна стъпка в битката за титлата
Коментари Харесай

Уест Хям удари Челси след страхотен обрат

Отборът на Челси направи неверна стъпка в борбата за купата в Англия, откакто загуби гостуването си на Уест Хям с 2:3 в лондонското дерби от 15-ия кръг на Висшата лига. На " Лондон Стейдиъм " двата отбора направиха страховит дуел, като " чуковете " демонстрираха темперамент, с цел да наваксат гол пасив на два пъти и в края на стигнат до трите точки.

Лидерите в класирането поведоха в резултата в 29-та минута посредством ветерана в отбрана Тиаго Силва, който се разписа след подаване на Мейсън Маунт. Десет минути по-късно груба неточност на Жоржиньо при връщане обратно към Едуар Менди принуди вратарят на " сините " да фаулира Джаред Боуен, а Мануел Лансини осъществя отсъдената дузпа. Само няколко минути по-късно Маунт възвърне преднината на Челси със страховит изстрел от воле след дълъг пас на Хаким Зиеш. След почивката възпитаниците на Дейвид Мойс бяха нападателни и настоятелни, което даде резултат в 56-та минута, когато намиращият се в страхотна форма нападател Боуен изравни. Решаващият миг в дуела пристигна в три минути преди края на постоянното време, когато резервата Артур Масуаку вкара със мощен изстрел по диагонала от доста необикновена позиция, от която всички чакаха центриране, в това число и Менди.

В последна сметка Уест Хям завоюва с 3:2 и постави завършек на серията си от три следващи мача без победа в Лигата, като отборът заема четвърто място в класирането с 27 точки. След второто си проваляне за сезона Челси остава на върха с актив от 33 точки, само че може да бъде задминат от Манчестър Сити и Ливърпул още преди края на деня.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР