Отборът на Ботев Пловдив постигна победа с 3:1 при домакинството

...
Отборът на Ботев Пловдив постигна победа с 3:1 при домакинството
Коментари Харесай

Ботев Пловдив напусна зоната на изпадащите след домакински разгром над Пирин Благоевград

Отборът на Ботев Пловдив реализира победа с 3:1 при семейството си на Пирин Благоевград в откриващия дуел на 14-ия кръг в Първа лига.

„ Канарчетата “ откриха резултата на „ Футболен комплекс Ботев 1912 “ в 20-ата минута, когато лиши топката от футболист на Пирин в полето на „ орлетата “, след което напредна по десния фланг и пусна остро паралелно центриране по земя в наказателното поле на гостите, където Па Конате стреля с пета, разписвайки се в близкия низък ляв ъгъл на стража Янко Георгиев, който се намеси неубедително.

Съставът на Желко Копич удвои преднината си по-късно повече от половин час игра. Джеймс Ето‘о пресече подаване, адресирано към Славчо Шоколаров на центъра, след което напредна в частта на благоевградчани и с подаване по земя изведе Елвис Ману в пеналтерията на Пирин, а нападателят на „ жълто-черните “ с удар от придвижване прати топката в долния десен ъгъл на връхлитащия към него пазач Янко Георгиев.

Преднината на домакините стана класическа в 63-ата минута. Димитър Тонев пресече противниково подаване на центъра, комбинира с голмайстора Елвис Ману, който подаде към Емануел Току и полузащитникът на Ботев безпроблемно се разписа в опразнената врата, защото вратарят Янко Георгиев бе напуснал очертанията на наказателното си поле.

Футболистите на Красимир Петров понижиха изоставането си в 70-ата минута, когато Радослав Цонев центрира от фланга в пеналтерията на „ канарчетата “, където Андрей Йорданов с глава се разписа във вратата, защитавана от Хидайет Ханкич.

В класирането Ботев Пловдив събра актив от 13 точки и напусна зоната на изпадащите, като към този момент е десети. Пирин към е предпоследен с 8 точки от 14 изиграни срещи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР