Отборът на Бостън Селтикс намали изоставането си във финалната серия

...
Отборът на Бостън Селтикс намали изоставането си във финалната серия
Коментари Харесай

Бостън взе домакинството си на Маями и продължава да мисли за обрат

Отборът на Бостън Селтикс понижи изоставането си във финалната серия на Източната конференция против Маями Хийт на 2-3, откакто завоюва мач номер 6 вкъщи със 110:97. Селтикс се пробват да реализират първия в историята на НБА поврат от закъснение с 0-3.


В " Ти Ди Гардън " тази нощ домакините не оставиха подозрение в превъзходството си, като започнаha по-мотивирано и нападателно и бързо натрупаха солидна преднина. Още в средата на първата част задатъкът на Бостън doстигна 16 точки, като до края на мача играчите на Джо Мазула не разрешиха разликата да падне под 10. Селтикс имаха съществено преимущество в далечната пукотевица, като означиха седем тройки повече, както и в откраднатите топки (13-6). Цели четирима играчи на домакините вкараха 20 и повече точки, като най-резултатен бе Дерик Уайт с 24 точки (6 тройки), Маркъс Смарт добави 23, а звездата Джейсън Тейтъм приключи с 21 точки, 8 битки и 11 асистенции. Лидерът на Маями Джими Бътлър не бе на нормалното равнище, като приключи с 14 точки при едвам 10 опитани стрелби.

В историята на Лигата е имало 150 случая, в които един тим изостава с 0-3 в плейофна серия, като нито един от тях не е завършвал с поврат. " Опрени сме до стената и сме задружни, борим се на високо равнище и се опитваме да си дадем късмет ", разяснява Мазула след триумфа. " Оставаме положителни, тъй като знаем, че можем и че ще спечелим тази серия. Просто би трябвало да си свършим работата вкъщи в идващия мач ", сподели Бътлър.

Шестият мач в серията е в събота в Маями. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР