Отборът на Бирмингам уволни своя мениджър Уейн Рууни по-малко от

...
Отборът на Бирмингам уволни своя мениджър Уейн Рууни по-малко от
Коментари Харесай

Уейн Рууни беше уволнен от поста треньор на Бирмингам

Отборът на Бирмингам уволни своя управител Уейн Рууни по-малко от три месеца след назначението му, а повода са слабите резултати на отбора под негово управление.

Клубната легенда на Манчестър Юнайтед застана отпред на " сините " на 11 октомври, като води отбора в общо 15 дуела, в които обаче записа единствено две победи и позволи девет провали, а слабите изяви на тима направиха по този начин, че той се смъкна до 20-ото място в класирането на Чемпиъншип с актив от 28 точки.

" Футболът е бизнес с резултати и признавам, че те не са били на равнището, на което съм желал да бъдат. Все отново времето е най-ценният актив, с който разполага един треньор и нямам доверие, че 13 седмици са били задоволителни, с цел да се видят нужните промени. Лично на мен ще ми отнеме известно време, с цел да преодолея този крах. Занимавам се с професионален футбол като състезател или управител от 16-годишен. Сега възнамерявам да отделя малко време със фамилията си, до момента в който се приготвям за идната опция в моето пътешестване като управител ", споделя Рууни в изказване.

Припомняме ви, че някогашният британски национал приключи своята дейна кариера през януари 2021-а година, откакто в продължение на сезон и половина изпълняваше ролята на играещ треньор на Дарби Каунти.

Рууни остана отпред на " овните " до лятото на 2022-а година, когато клубът изпадна в Лига 1, откакто му бяха отнети 21 точки поради разнообразни наказания.

Впоследствие петкратният първенец на Англия с Манчестър Юнайтед в продължение на година и половина работи като ментор на Ди Си Юнайтед в МЛС, само че двете страни се разделиха предишния октомври няколко дни преди Уейн да одобри работата като треньрор на Бирмингам.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР