Отборът на Байер Леверкузен записа нова победа в Бундеслигата, надигравайки

...
Отборът на Байер Леверкузен записа нова победа в Бундеслигата, надигравайки
Коментари Харесай

Байер Леверкузен с нова крачка към титлата

Отборът на Байер Леверкузен записа нова победа в Бундеслигата, надигравайки с 1:0 като посетител Унион Берлин в дуел от 28-ия кръг на шампионата, а първенецът Байерн Мюнхен загуби нови точки след проваляне с 2:3 при гостуването си на Хайденхайм.

Байер събра 76 точки на върха във краткотрайното класиране, подсигурява си присъединяване в Шампионската лига следващата година и се приближи на 3 точки от първа купа в историята си, до момента в който Унион Берлин е 12-и с 29 точки в актива си. Победният гол за състава от Леверкузен бе дело на Флориан Вирц от дузпа в осмата минута на добавеното време на първата част, а Унион игра с човек по-малко цяло второ полувреме поради аления картон на Робин Госенс. Освен това Байер Леверкузен усъвършенства и клубния връх за най-вече победи в един сезон - 36.

Алехандро Грималдо можеше да донесе преднина на гостите в 11-ата минута, само че не съумя да преодолее вратаря на Унион Берлин. Пак Грималдо пропусна опция за Байер Леверкузен в 28-ата минута, а в 36-ата Кристофър Тримел подаде към Робин Госенс в офанзива за домакините, само че той стреля вляво от вратата на водача в Бундеслигата.

Унион Берлин остана с човек по-малко в третата минута на добавеното време на първото полувреме след втори жълт и надлежно червен картон за Робин Госенс. Минута по-късно Одилон Косуну вкара топката във вратата на домакините, само че след преразглеждане със системата за видеоарбитраж-ВАР попадението не бе зачетено поради засада. След потребление на ВАР обаче в седмата минута на продължението на първата част гостите получиха правото да изпълнят дузпа откакто реферът преразгледа обстановка в наказателното поле по-рано в мача. Флориан Вирц бе прецизен при осъществяването и Байер Леверкузен поведе с 1:0 в осмата минута на добавеното време на първата част, а това бе и единственото попадение в мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР