Отборът на Байер Леверкузен се завърна на първото място в

...
Отборът на Байер Леверкузен се завърна на първото място в
Коментари Харесай

Леверкузен си върна върха в Бундеслигата, Щутгарт с шести пореден успех

Отборът на Байер Леверкузен се завърна на първото място в класирането на Бундеслигата, откакто победи с 2:1 като посетител Волфсбург в среща от 8-ия кръг на шампионата.

На " Фолксваген-Арена " гостите започнаха дуела мощно и в 12-ата минута проведоха светкавична контраофанзива, при която Виктор Бонифейс центрира към Жереми Фримпонг и макар неубедителния удар на нидерландеца топката мина голлинията на вратата на " вълците " и по този начин футболистите на Шаби Алонсо излязоха напред в резултата.

Малко преди почивката обаче играчите на Волфсбург стигнаха до изравнителен гол посредством Максонс Лакроа, който се възползва от безредие в наказателното поле на " аспирините " и с диагонален удар по земя възвърне паритета.

Равенството се задържа до 62-ата минута, когато Алехандро Грималдо обезпечи успеха за гостите от Леверкузен с изстрел от междинна отдалеченост, който след рикошет в крайници на неприятелски играч заблуди стража Павао Перван и в последна сметка топката влетя в неговата врата за крайното 2:1.



По същото време в столицата Берлин Щутгарт продължи своята страхотна победна серия и записа шести пореден триумф, надигравайки с класическото 3:0 локалния Унион.

Головата машина на " швабите " от началото на акцията Серу Гираси даде задатък на своя отбор в 16-ата минута, а дълго време единствено това попадение правеше разликата сред двата отбора в дуела на " Стадиона на остарялото лесничейство ".

В заключителните 10 минути на постоянното време обаче гостите си подпечатаха успеха с голове на Силаш и Денис Ундав, с които бе завършен и крайният резултат.

По този метод Байер Леверкузен се завърна на върха в подреждането с актив от 22 точки, до момента в който Щутгарт е втори с пункт по-малко. Волфсбург към този момент е на 9-ата позиция с 12 пункта, до момента в който съставът на Унион Берлин е 14-и със единствено 6 точки и към този момент се намира в серия от шест следващи загуби в шампионата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР