Отборът на Байер Леверкузен направи поредна крачка към шампионската титла

...
Отборът на Байер Леверкузен направи поредна крачка към шампионската титла
Коментари Харесай

Леверкузен надви Майнц и поведе с 11 точки в Бундеслигата

Отборът на Байер Леверкузен направи поредна крачка към шампионската купа в Германия, откакто победи Майнц с 2:1 вкъщи в първи мач от 23-ия кръг на Бундеслигата. На " БайАрена " играчите на Шаби Алонсо не демонстрираха най-хубавото си лице, само че съумяха да стигнат до трите точки и да подобрят впечатляващ връх. Байер няма загуба към този момент в 33 следващи мача в Бундеслигата, с което усъвършенстваха достижението на Байерн Мюнхен от сезон 2019/20.


Срещата стартира вихрено и още в третата минута централният халф на домакините Гранит Джака откри резултата със мощен изстрел от далечно разстояние, при който вратарят на Майнц Робин Центнер не реши добре полета на топката. Гостите дадоха отговор бързо и изравниха в осмата минута, когато Доминик Кор се разписа с глава. И двата отбора имаха шансове да излязат напред, само че това сториха домакините в 68-та минута, когато Роберт Андрих стреля отдалеко и Центнер изпусна топката във вратата си.

До края Майнц не съумя да отговори на предизвикването и записа 12-то проваляне от началото на сезона. По този метод Леверкузен към този момент има 61 точки, 11 повече от втория Байерн, който е с мач по-малко. Майнц заема предпоследната позиция в класирането с актив от 15 точки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР