Отборът на Балкан (Ботевград) победи ЦСКА и се класира за

...
Отборът на Балкан (Ботевград) победи ЦСКА и се класира за
Коментари Харесай

Балкан се класира за финала на Купа Декатлон след успех над ЦСКА

Отборът на Балкан (Ботевград) победи ЦСКА и се класира за финала на приятелския шампионат по баскетбол за Купа " Декатлон ", който се организира в зала " Сила " в Пловдив. В първия полуфинал от конкуренцията първенците надиграха отбора на Росен Барчовски с 80:64 (26:22, 19:16, 15:11, 20:15) и се класираха за към дуела за трофея.

Срещата стартира равностойно, само че в края на първата четвърт Балкан имаше предимство и затвори частта с задатък от 4 точки при 26:22. Ботевградчани продължиха да преобладават на паркета и през вторите 10 минути и в края на първото полувреме те се отдръпнаха на отмора със 7 точки преднина при 45:38.

В началото на третата четвърт възпитаниците на Тони Дечев разрешиха на ЦСКА да осъществя единствено две точки в коша им в първите шест минути от второто полувреме, с което преднината на първенците набъбна до 55:40.

ЦСКА отговори на предизвикването и понижи изоставането си до единствено 6 точки при 54:60. В средата на последната четвърт обаче Балкан още веднъж стигна до двуцифрен задатък в резултата и не изпусна самодейността до края, с цел да се поздрави с триумфа, затваряйки мача при 80:64.

Райън Хароу беше най-резултатен за триумфа на отбора от Ботевград с 17 точки и 4 асистенции. Капитанът на Балкан Димитър Димитров пък добави 12 точки и 8 битки.

За ЦСКА най-полезен беше Брандън Йънг, който осъществя 19 пункта, а Венцислав Петков приключи с 14 точки в актива си.

В борба за трофея Балкан ще срещне спечелилия от другата полуфинална двойка, която опълчва домакините от Академик и Ямбол. Финалният мач е в събота (24 септември) от 19:00 часа още веднъж в зала " Сила ".
 Тръпката от баскетбола се завръща в София с ЦСКА
Тръпката от баскетбола се завръща в София с ЦСКА

„ Армейците “ станаха част от иницативата „ еfbet поддържа българския спорт “, демонстрираха звезден отбор
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР