Отборът на България остави зад гърба си САЩ и спечели

...
Отборът на България остави зад гърба си САЩ и спечели
Коментари Харесай

Най-добри сме в света в математическата лингвистика

Отборът на България остави зад тила си Съединени американски щати и завоюва златото за най-вече медали по комплицираната дисциплинираност математическа филология. Класацията е за извоювани медали за 20 години обратно. България се класира с 22 златни медала, 25 сребърни и 36 бронзови медала, написа bTV.

Константин Георгиев е едвам на 19 години, само че за повторно развява българското знаме. Той е повторен първенец по математическа филология. Научава по какъв начин да взема решение лингвистични задания от доцент Илиана Раева, а от треньора в националния тим научава най-важното за дисциплината.

„ Ръководителят на националния ни тим е Любо. Основното нещо, което научих от него е постоянно, постоянно, постоянно да се ревизират контролните образци. Контролните образци е един тип метода да се покаже, че е решена задачата, т.е., когато си подготвен с решаването на задачата, образците, които са дадени е време да правиш контролни образци. Това са преводи от непознатия език на български и от български на непознатия език “, споделя 19-годишният първенец.

Константин приключва гимназия в Русе и отпътува още идната седмица да учи в Мюнхен, стопанска система. Но все пак не би изоставил лингвистиката. „ Планирам да остана деен в лингвистичната общественост. Планът ми е да оказвам помощ на идната олимпиада като доброволец, ще се организира в Бразилия. Разбира се каквото мога да оказа помощ на националния тим, ще оказа помощ “, показа младежът. Планира да се върне в България, откакто приключи висшето си обучение, и да работи, с цел да се усъвършенства животът в страната ни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР