Отборът на Аурубис България е големият победител в Мисия Безопасност“ На

...
Отборът на Аурубис България е големият
победител в Мисия Безопасност“ На
Коментари Харесай

Шест компании премериха шофьорските си знания и умения в благотворителното състезание по пътна безопасност „Мисия Безопасност“

Отборът на Аурубис България е големият победител в „ Мисия Безопасност “

На 14 и 15 октомври се организира първото благотворително съревнование по пътна безопасност сред компании „ Мисия Безопасност “. В него присъединяване взеха отбори на Аурубис България, ЗД Евроинс, НЕТ1, Ин Тайм, eCasting и EspressoNews.

След оспорвана конкуренция между отборите, траяла два дни, отборът събрал най-вече точки на теоретичната и практическата част е тимът на Аурубис България. Веднага след него, на второ място, се подрежда тимът на In Time – Ups Bulgaria, а бронзовият орден отиде при екипа на районния информативен портал EspressoNews.
Първият спортен ден мина през оживена полемика с служител на реда Захара Григоров от районно управление (на МВР) - Сливница, а професионалният учител по теория и пътна сигурност Венцислав Илиев разказа забавни обстоятелства и постави участниците в симулативни обстановки с цел изпитване на техните познания, както и разясни постоянно срещани неточности от шофьорите. Краят на първия състезателен ден бе подложен от решаването на изпитни листовки от тимовете.

Вторият ден от „ Мисия Безопасност “ бе с основна цел да изпита практическите умения на отборите-участници. Състезателната стратегия включваше най-бърза отборна промяна на гуми, полигон с конуси – квадрат за промяна на посока, успоредно и перпендикулярно паркиране. Състезателите бяха оценени освен за бързина, само че и за точност на изпълнението на дилемите.

Представянето на участниците бе оценено от умело жури в състав: Владимир Тодор – ръководител на Българска асоциация на потърпевши при произшествия, Любомир Костадинов – бранш „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи, Росица Томова – ръководител на Holiday Heroes и Владимир Василев – притежател на автошкола Василеви.

След края на спортните детайли се проведе занимателна и потребна игра с Алко очила, посредством които водачите могат да проверят по какъв начин виждат с 1,2 промила алкохол в кръвта. С тези очила водачите опитаха да създадат така наречен Змийорка сред конуси с автомобил, а в допълнение затруднение беше, че до лидера да се вози негов съотборник, който би трябвало да държи чаша пълна с вода. Крайната цел бе сполучливо да бъде приключено упражнението, без бутнати конуси и разлята вода. След представянето си участниците бяха единодушни – в никакъв случай не трябва да се шофира след приложимост на алкохол.

След края на играта бе направена и демонстрация от инструкторите на автошкола Василеви за маневриране с камион и неговото паркиране, а всички гости имаха опцията да направят тест-драйв на иновативен електромобил-тротинетка.

Екипът на автошкола Василеви благодари на всички тимове за тяхното присъединяване и ентусиазъм. Благодарение на него много хора в потребност ще бъдат подкрепени, защото 20% от таксата за присъединяване на всеки отбор ще бъде дарена за осъществяването на коледната акция на Holiday Heroes.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР