Отборът на Арсенал се наложи с минималното 1:0 над Лийдс

...
Отборът на Арсенал се наложи с минималното 1:0 над Лийдс
Коментари Харесай

Арсенал се вдигна след като проспа първата част и продължава в ФА Къп

Отборът на Арсенал се наложи с минималното 1:0 над Лийдс в дуел от третия кръг на ФА Къп. "Артилеристите " не демонстрираха най-хубавия си футбол, само че въпреки всичко не престават напред след попадение на Рийс Нелсън, който бе прецизен в 55-ата минута.

Първото полувреме мина напълно под диктовката на гостите. Лийдс пропуснаха голям брой благоприятни условия да поведат в резултата, като на почивката задатъкът им можеше да е сериозен, в случай че бяха съумели да си вкарат ситуациите.

В 14-ата минута Джак Харисън стреля от приблизително разстояние, само че Емилиано Мартинес улови. Последва греда на Патрик Бамфорд, който овладя приказен пас, само че ударът му срещна напречната греда.

В 21-ата Бен Уайт си освободи пространство и засече топка от свободен удар, само че изстрелът му с глава се озова в ръцете на Мартинес.

Малко по-късно Егзиян Алиоски също опита своя късмет, само че ударът му бе неакуратен.

В 34-ата Алиоски скочи, с цел да засече брилянтно прехвърлящо центриране, само че още веднъж Мартинес бе героят, откакто показва брилянен инстикт и улови.

До края на първата част Лийдс изпусна още няколко обещаващи благоприятни условия и нулевото тъждество се резервира.

Отборът на Арсенал бе видоизменен през второто полувреме и стартира с летящ старт. Лондончани получиха свободен удар, който бе изпълнен от Александър Лаказет, чийто бомбен удар разтресе напречната греда.

Секунди по-късно още веднъж Лаказет овладя положително подаване, само че завършващият удар бе избавен от Илан Мелие.

В 54-ата минута Лийдс можеше да удвои задатъка си, откакто Бамфорд преодоля двама бранители и насочи шут, който обаче бе отразен от стража на "топчиите ".

Минута по-късно обаче Рийс Нелсън откри резултата за домакините, откакто овладя отбита топка в наказателното поле и я изстреля право във вратата на Мелие.

До края на срещата "топчиите " демонстрираха напълно друга игра от тази през първата част. В 76-ата минута Габриел Мартинели пропиля опцията да реши всичко в дуела, откакто насочи мощен удар след брилянтно солово деяние, само че топката бе отразена от Мелие.

В самия завършек на срещата Сократис извърши жестоко влизане около флагчето за ъглов удар, което съдията реши да преразгледа благодарение на ВАР. За благополучие на гръкът обаче това не докара до насилственото му изпъждане.

Така "артилеристите " се класираха за идващия 4-и кръг на конкуренцията и им следва конфликт с Борнемут.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР