Отборът на Арда продължава силната си серия в шампионата. След

...
Отборът на Арда продължава силната си серия в шампионата. След
Коментари Харесай

Берое падна в капана на Арда, Спас Делев реши мача в Стара Загора

Отборът на Арда продължава мощната си серия в шампионата. След като " сините " взеха точка при семейството си на ЦСКА, довечера кърджалийцки удариха като посетител целящия се в челото отбор на Берое с 1:0. Селекцията на Николай Киров показва мощта на своята контраофанзива и се поздрави с влиятелния триумф с помощта на Спас Делев в 55-ата минута.

Поражението за заралии пък бе под №3 в efbet Лига. " Зелено-белите " един път удариха гредата, само че нямаха нужната концепция в офанзива. Така отборът на Димитър Димитров не съумя да се изкачи до второто място в таблицата. Арда пък към този момент е на петото място със 17 точки.
 ФК ЦСКА 1948 победи Черно море с 2:1 като посетител
ФК ЦСКА 1948 удари Черно море посред " Тича "

Мартин Камбуров е все по-близо до върха на Петър Жеков

С оглед на сполучливата статистика, която имаше против този си противник, тимът на Арда беше този, който стартира концепция по-активно началото на този дуел. В 4-ата минута гостите тормозиха Берое при статично състояние, само че Коконов бе блокиран момент преди да насочи рисково към непокрит собствен сътрудник. Малко по-късно, още веднъж крилото на кърджалийци беше в епицентъра на бърза контраофанзива, стопирана в зародиш от Георги Ангелов.
 Снимка 503299
Източник:

" Зелено-белите " бяха доста покрай повеждане в резултата с настъпването на 12-ата минута. Еривалдо центрира доста хитро към далечната греда, където негов съотборник съумя да подаде за Октавио. Бразилският халф опитва акробатичен шут, който единствено върна кълбото към основния воин в тази обстановка. От своя страна Ферейра стреля с глава, само че на голлинията бе застанал Сулака, избавил своите от най-лошото.

Футболистите на Димитър Димитров извършиха положително статично състояние в 22-ата минута. Иван Минчев центрира съвършено за Кукула. Таранът съумя да насочи изстрел с глава, само че кълбото мина над горната греда на Караджов.

Домакините от Берое желаеха дузпа в своя изгода в 34-ата минута. Това се случи след корнер, когато кълбото срещна тялото на застаналия покрай дясната греда Петко Ганев. Реферът Станислав Тодоров обаче подмина обстановката с безмълвие.

И до момента в който промяната в Берое на паузата бе напълно треньорско решение на Херо, не по този начин стояха нещата при Ники Киров. Белия трябваше да размени най-хубавия си футболист до този миг Сулака. Така на негово място в центъра на защитата се появи младежкият национал Милен Стоев.
 Снимка 503298
Източник:

Първата забавна обстановка за полувремето бе пред вратата на Арда. Александър Цветков открадна топка в центъра, която даде началото на акция за домакините. Октавио продължи за Макоута, който с огромната си крачка освободи пространство за подаване. Кълбото се отклони в Желев, а по-късно беше и отбито от Караджов, с цел да има близка среща с неговата странична греда.
 Берое - Арда 0:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Берое - Арда 0:1 (Развой на срещата по минути)

Спас Делев означи единствения гол в мача

И до момента в който Берое беше напълно ангажиран да търси гола, попадението откри противникът на старозагорци. При това с първата си качествена офанзива за целия мач. Страхотните плеймейкърски умения на Светослав Ковачев свършиха нужната работа, извеждайки Спас Делев зад тила на тромавия Теди Мезаг. Останал самичък против Ганев, нисичкият стрелец не сбърка за 0:1.

Ужасът за беройци можеше да бъде цялостен, в случай че Спас Делев бе осъществил второто си попадение в мача. Техничарят от село Ключ насочи доста техничен изстрел, който мина малко над горната греда на вражеския вратар.

Реферът Станислав Тодоров се трансформира в изверг за домакините, които пожелаха углавен удар в 59-ата минута. Топката срещна ръката на Милен Стоев, само че съдията реши, че контактът е сбъднат от прекомерно близо и даде знак играта да продължи.
 Снимка 503296
Източник:

Гостите от Кърджали продължиха да бъдат по-опасният отбор след паузата. Селекцията на Ники Киров можеше да направи доста сериозна крачка към трите точки, в случай че в 60-ата минута бе станало 0:2. Тогава Крум Стоянов не помни за Петко Ганев при центриране, само че сглобката бе правилен съдружник на безпомощния Ганев.
 Локомотив (Пловдив) и Монтана приключиха наедно 2:2 на
Монтана спря Локомотив (Пд) на " Лаута " след шеметно първо полувреме

Двубоят приключи 2:2

До края срещата протече с безчет несполучливи центрирания в полето на Арда. Футболистите на Берое нямаха никаква концепция по какъв начин да изненадат своя конкурент, което изцяло справедливо прати трите точки в посока Кърджали.

В идващия кръг Берое гостува на Царско село. Арда има аудиенция на последния Етър.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР