Отборът на Арда Кърджали постигна победа с 2:0 при гостуването

...
Отборът на Арда Кърджали постигна победа с 2:0 при гостуването
Коментари Харесай

Арда победи Ботев Пловдив като гост и зае третото място в Първа лига

Отборът на Арда Кърджали реализира победа с 2:0 при гостуването си на Ботев Пловдив в дуел от третия кръг на Първа лига.

„ Светлосините “ от Кърджали откриха резултата на стадиона в Коматево в 36-ата минута. Светослав Ковачев изведе с отдалечен диагонален пас Иван Тилев зад защитата на „ канарчетата “. Халфът на Арда бе застигнат от Джеймс Ето‘о в наказателното поле на Ботев, само че Тилев с грациозен финт се освободи от опеката му и с изстрел по земя сред Ето‘о и излезлия напред пазач Георги Аргилашки се разписа в долния десен ъгъл на вратата.

Първоначално попадението бе анулирано поради засада, само че след интервенция на ВАР голът бе зачетен от основния рефер Ивайло Ненков, защото Роберто Пунчец покрива засадата при головия пас на Ковачев към Тилев.

В 54-ата минута гостите от Кърджали удвоиха преднината си, когато голмайсторът Иван Тилев центрира от фаул в пеналтерията на Ботев, а полузащитникът на домакините Дилън Мертенс в опит да почисти топката с глава я даде на Ласана Н‘диайе, който от непосредствена непосредственост се разписа с удар от ждроб в долния ляв ъгъл на вратаря Аргилашки.

В класирането съставът на Александър Тунчев събра актив от 6 точки и зае третото място, на пункт пред четвъртия ЦСКА 1948. Тимът на Азрудин Валентич пък е финален без точков актив.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР