Отборът на Алфа Таури потвърди, че Юки Цунода ще остане

...
Отборът на Алфа Таури потвърди, че Юки Цунода ще остане
Коментари Харесай

Цунода остава в Алфа Таури и догодина

Отборът на Алфа Таури удостовери, че Юки Цунода ще остане част от екипа и за сезон 2023 във Формула 1.

Японецът направи своя дебют в шампионата точно с основания във Фаенца състав при започване на 2021 година, само че многото неточности и произшествия в дебютната му акция сложиха под подозрение неговото оставане в тима. Въпреки това той резервира мястото си и за сегашния сезон, в който почисти много от грешките си, само че пък колата на Алфа Таури не е толкоз бърза, колкото бе преди година.

Именно заради тази причина Цунода има единствено три влизания в зоната на точките от началото на сезона, с най-хубаво класиране от седмо място в Гран При на Емилия-Романя. Той се движеше доста добре и в Азербайджан, само че тогава пронудителен бокс поради проблем със задното крило го отпрати на 13-та позиция.

Все още не е напълно ясно кой ще партнира на японеца в Алфа Таури следващата година. По-рано от Фаенца оповестиха, че Пиер Гасли също ще остане в отбора, само че в последните седмици се появиха съществени спекулации, че французинът може да премине в отбора на Алпин. За неговото място сега се спряга името на Ник де Врийс, който след дебюта си в Гран При на Италия е провел диалози с доктор Хелмут Марко в Грац.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР