Отборът на Албания е все по-близо до класиране за Евро

...
Отборът на Албания е все по-близо до класиране за Евро
Коментари Харесай

Албания продължава да крачи уверено към Евро 2024, Полша с успешен старт при новия селекционер

Отборът на Албания е все по-близо до класиране за Евро 2024, откакто надигра с класическото 3:0 вкъщи Чехия в дуел от квалификационна група " Е ".

За " орлите ", които след няколко дни ще посрещнат България в контролна среща, това бе пети следващ дуел, в който те не позволяват проваляне в пресявките за европейското.

Освен това успеха против Чехия е втора поредна за момчетата на Силвиньо против директен противник за място на шампионата в Германия следващата година.

На " Арена Комбетаре " в Тирана мачът стартира по великолепен метод за домакините, които поведоха още в 9-ата минута посредством Ясир Асани, а до почивката албанците бяха в допълнение улеснени и от изгонването на Моймир Хитил поради два жълти картона.

През второто полувреме на два пъти прецизен за " червено-черните " беше Таулант Сефери, с цел да оформи крайното 3:0. До края попадение на Арбнор Муя беше анулирано, което лиши Албания от даже по-изразителен триумф.

По същото време в Торсхавн съставът на Полша записа значим триумф с 2:0 като посетител против Фарьорските о-ви в борбата за едно от двете места в групата, които обезпечават билети за Евро 2024.

Себастиан Шимански даде задатък на " Дружина полска " още в 4-ата минута, до момента в който второто попадение бе дело на Адам Букса малко след час игра, с което той подпечата сполучливото начало на новия селекционер на поляците Михал Пробиеж.

Така, след днешните дуели Албания продължава да бъде водач в подреждането с 13 точки, следвана от Полша с 9. Чехия и Молдова имат по 8 пункта, само че и двамата отбора са с мач по-малко, а на дъното към този момент остават Фарьорските о-ви със единствено 1 точка.

Последвайте ни и във Facebook, с цел да сте постоянно в час с последните спортни вести

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР