Отборът излезе начело във временното класиране в регион Център на

...
Отборът излезе начело във временното класиране в регион Център на
Коментари Харесай

Баскетболният Дунав - Русе отбеляза победа

Отборът излезе отпред във краткотрайното класиране в район Център на ББЛ А група

Това стана, откакто на собствен терен отборът завоюва дербито с Видабаскет със 106:83 и с триумфа изпревари " Чавдар " Троян.

Победата бе пета поредна за баскетболистите на Руслан Русев, които към този момент са с баланс 6-1, до момента в който тимът от Видин е с 3-4.

Гостите имаха леко преимущество съвсем през цялата първа четвърт и въпреки на два пъти противникът им да стигаше до поврат, след 10 минути игра те водеха с 24:23. Русенци правеха доста пропуски от далечно разстояние, само че играеха устойчиво в подкошието. Те взеха самодейността през втория интервал и на почивката към този момент бяха напред с 47:41.

Подемът в играта на Дунав продължи и малко след старта на второто полувреме отборът вкара 13 безответни точки, откъсвайки се с двуцифрена разлика за първи път в срещата, като преди последната част водеше със 76:60. Високата ефикасност се резервира до края, като преднината на домакините на няколко пъти минаваше границата от 20 точки и те нямаха проблем да завоюват безапелационно.

Николай Николов бе най-резултатен за спечелилите с 28 точки и 7 битки. Теодор Трифонов се регистрира с 22 точки и 7 асистенции, а Стоян Ганев има 19 точки.

За Видабаскет Филип Емилов бе над всички с 34 точки и 7 битки, Теодор Киров вкара 20 точки, с 12 е Никола Емилов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР