Отбор „Автомобилист“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“ спечели второ място

...
Отбор „Автомобилист“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“ спечели второ място
Коментари Харесай

Студенти от Русе спечелиха второ място за най-добър дизайн в Shell Eco-marathon Европа 2019


Отбор „ Автомобилист “ от Русенския университет „ Ангел Кънчев “ завоюва второ място за най-хубав дизайн в категория „ Прототипи “ в влиятелното интернационално съревнование Shell Eco-marathon 2019. В същата категория вземат участие още над 80 автомобила от цяла Европа. Журито на състезанието присъди премията за отлична ергономия и комфорт на интериора на електрическия автомобил и мястото на водача и за високо равнище на сигурност на структурата. Чрез потребление на адитивна (3D) технология, „ Автомобилист “ са достигнали 50% понижение на тежестта на автомобила, а точно 27 кг.

Колата на Русенския университет е напълно проектирана благодарение на модерни CAD системи. С тяхна помощ, младите инженери развиват неповторими елементи, които не могат да бъдат създадени с познатите типичен технологии. Всеки един от тези елементи е точно направен с тримерен щемпел за стигане на предвижданото тегло и изящен външен тип. Обликът на новия автомобил е развиване на стиловата еднаквост на тим „ Автомобилист “, заложена в предходните прототипи ДТТ1 и ДТТ2, създадени от 2014 година до момента.

Тази година годишното съревнование за енергийно ефикасни коли Shell Eco-marathon Европа 2019 се организира в автомобилния център Mercedes Benz World, в Уейбридж, Англия. В него се включиха повече от 1500 студенти от над 25 страни. Наградени бяха тимовете с най-хубави резултати на пистата и за принос отвън пистата. Наградата за най-хубав дизайн за прототипи, с която бе почетен тим „ Автомобилист “, е за една от общо 10 категории за принос отвън пистата. Сред останалите бяха: „ Най-добър дизайн за градски вид “, „ Техническа иновация “, „ Безопасност “, „ Комуникации “ и други

„ Тази година извънредно доста се гордеем с качествената направа на новия ни автомобил. Искахме да потвърдим, че можем да се конкурираме с тимовете от Западна Европа посредством нашия новаторски метод към ергономията на прототипа. Вярвахме, че можем да сме измежду най-хубавите и го направихме! “, показа ръководителят на тима доцент доктор Симеон Илиев.

„ Българските тимове в Shell Eco-marathon не престават да утвърждават своя инженерен гений на интернационално равнище. Състезанието им дава една неповторима платформа за развиване в областта на интелигентната подвижност. Транспортът на бъдещето е в техните ръце и аз им поисквам още доста триумфи и оценки. “, разяснява Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България.

През 2017 година тим HydRU Racing Team от Русенския университет „ Ангел Кънчев “ завоюва първо място за повсеместен дизайн и визия в надпреварата Shell Eco-marathon Challenger в Истанбул, Турция. А през 2011 година тим TUS Team от Технически университет София завоюва трето място в категория „ Безопасност “ в Германия.

За повече информация за българските тимове в Shell Eco-marathon посетете http://www.shell.bg/aboutshell/shell-ecomarathon.html. За да научите повече за Shell Eco-marathon Европа посетете http://www.shell.com/energy-and-innovation/shell-ecomarathon.html или следвайте обществените канали на Shell Eco-marathon във Фейсбук и Twitter. За повече информация по отношение на фестивала „ Изгради бъдещето “ посетете www.shell.co.uk/makethefuture
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР