Отбелязвайки първата годишнина от ареста на видния тунизийски опозиционен лидер

...
Отбелязвайки първата годишнина от ареста на видния тунизийски опозиционен лидер
Коментари Харесай

Международна подкрепа за задържания в Тунис опозиционен лидер Ганучи

Отбелязвайки първата годишнина от ареста на видния тунизийски опозиционен водач Рачед Ганучи, беше образувана интернационална комисия за повишение на осведомеността по отношение на лишаването от независимост на 82-годишния, в този момент „ най-старият пандизчия на съвестта в арабския свят “.

Международният комитет за взаимност с Рачед Ганучи сподели, че групата е основана от „ държавници, дами и интелектуалци от цялостен ​​свят “, които са отдадени на освобождението на ограничения от независимост партиен водач на Ennahdha и някогашен ръководител на тунизийския парламент.

„ Rached Ghannouchi беше незаслужено арестуван в дома си в нощта на 17 април 2023 година, съответстваща на двадесет и седмата нощ на Рамадан, без никакво отношение към светостта на неговия дом, възраст или статус, по време на най-свещения месец в ислямския календар “, се споделя в изказване на комисията.

„ Неговото хипотетично закононарушение? Реч на обществено събитие, извършено от опозиционния Фронт за национално избавление, където той подлага на критика раз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР