Отбелязване на професионалния празник. Снимка: Искра.бг Под 50% от дейността на

...
Отбелязване на професионалния празник. Снимка: Искра.бг
Под 50% от дейността на
Коментари Харесай

Директорът на РДПБЗН-Бургас: Под 50% от дейността ни е гасене на пожари, 55% са спасителни акции и подпомагане

Отбелязване на професионалния празник. Снимка: Искра.бг

Под 50% от активността на огнеборците е обвързвана с гасенето на пожари , като останалите 55% са избавителни интервенции и подпомагане на други структури – най-много на „ Спешна помощ “. Това означи шефът на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ /РДПБЗН/ в Бургас комисар Николай Николаев по време на тържественото честване на. По думите му миналата година за региона е била сложна и посочи:

„ Радваме се, че през днешния ден сме тук да отбележим празника, защото в случай че беше преди седмица-две може би нямаше да сме тук и да се съберем. През тази година преминахме през доста провокации – като стартираме от взривения склад за муниции в Карнобат, през приключването на газ от жп цистерна на гарата в Карнобат през огромните пожари към Изворище и Миролюбово, и кв. „ Черно море “, като бедственото състояние в село Кубадин в Община Средец, огромният пожар – Голямо Буково, сред Горно и Долно Ябълково, сред село Равна гора и село Маринка в Община Бургас. По-голям пожар имаше и в Кошарица в Община Несебър. Само от тези пожари в Област Бургас вредите върху горския фонд са от над 10 000 декара гора, а пожарите са на хиляди декари повърхност. “

С пожарни коли са били евакуирани повече от 130 души от бедствието в Царево и Приморско , разяснява още комисар Николаев и похвали сътрудниците си, че не са позволили човешки жертви при.

Областният шеф на Бургас Пламен Янев , който се включи в честването на празника, благодари освен на пожарникарите , че всеки ден рискуват живота си в отбрана на популацията, само че и на фамилиите им : „ На първо място желая да благодаря на Вас и на Вашите фамилии, че сте приели ежедневната си работа, която включва риск за живота. Много постоянно ние като общество не осъзнаваме каква тежест е това за едно семейство да имат чиновник в него, на който част от всекидневието му е да рискува живота си в отбрана на всички нас. Благодарим Ви за тези старания! “

И добави:

„ На всички поданици в Област Бургас желая да кажа, че притежаваме един страховит екип и те заслужават цялостното наше доверие и поддръжка по време на спешни обстановки, тъй като аз се убедих какъв брой високо е равнището на себеотдаване и професионализъм в сериозни обстановки. Колкото и да е горещо оттук насетне постоянно ще съм една концепция по-спокоен, когато знам, че те са на място и работят. “

Според кмета на Бургас Димитър Николов миналата година не се е различавала доста от предходната – тя е била извънредно тежка и натоварена с доста пожари на територията на Общината. По думите му погубила се е доста общинска гора, а огънят безусловно е стигнал до жилищните здания на обитаемоте места.

„ От името на своите съграждани желая да Ви благодаря. Чест и привилегия за град Бургас е да служат тук при нас в „ Пожарна сигурност “ храбри, смели и почтени мъже и Община Бургас ще продължава всяка година да подкрепя активността на „ Пожарна сигурност “ в град Бургас. Ще продължаваме да оказваме помощ и с модернизирането на сградния фонд, с модернизирането и обзавеждането, което имате потребност като професионален ангажимент “, сподели той.

Тържеството продължи с награждаване на заслужилите чиновници . Първата част от грамотите бяха връчени от шефа на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов:

Втората част от грамотите бяха дадени от комисар Николаев:

Наградени бяха и отличените деца и възпитаници в регионалния кръг на:

На финала на честванията пред постройката на РДПБЗН-Бургас беше отслужен и церемониален водосвет .

С това не завършва празникът на огнеборците . От 18:00 часа на следващия ден на площада пред паметника-мемориал „ Пантеона “ ще има демонстрации на пожарогасителната и аварийно-спасителната техника от състава на Първа и Втора РСПБЗН-Бургас и бранш „ СОД “-Бургас, които ще разяснят и разпоредбите за пожарна сигурност и отбрана при бедствия, повреди и изключителни обстановки пред жителите и посетители на града.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР