Отбелязваме всеки 11 февруари като Европейски ден на Единния европейски

...
Отбелязваме всеки 11 февруари като Европейски ден на Единния европейски
Коментари Харесай

11 февруари е Европейски ден на Единния европейски номер за спешни повиквания 112

Отбелязваме всеки 11 февруари като Европейски ден на Единния европейски номер за незабавни повиквания 112. Това е решено със Съвместна тристранна декларация на Европейската комисия, ЕП и Съвета от 2009 година и се празнува публично в страните-членки от Общността.

Позиционираният в Русе Районен център обслужва пет области, а точно Русе, Разград, Силистра, Велико Търново и Габрово, оповестиха от пресцентъра на област Русе.

На национално равнище през миналата година са признати 3 821 535 повиквания, от които 2 011 050 с съответни претенции на жители за оказване на помощ, т.е. това са така наречен действителни сигнали. Същевременно към службите за незабавно реагиране са изпратени 1 423 119 случая, което е с 3.14 % нарастване по отношение на 2018-а.

Средно дневно през предходната година са одобрявани по 10 467 повиквания при 10 038 за 2018-а. Запазва се наклонността за нарастване на относителния дял на регламентираните повиквания от общия брой признати повиквания - 52% за 2018 година и 53% за предходната година. Това се дължи на нарасналата просвета на прилагане на услугата 112 и на понижения брой нерегламентирани повиквания, в резултат на подхванатите ограничения от Дирекция "Национална система 112 " и от регионалните дирекции на Министерството на вътрешните работи за търсене на отговорност и издаване на наказателни постановления на жители, злоумишлено употребяващи телефон 112.

В хода на създаване на нова, съществуващата система 112 ще продължи да се поддържа на редовно и приложно равнище и ще работи без спиране на услугата за жителите до привършване на всички проби и стартирането в употреба на новата.

Новата система ще резервира всички съществуващи и ще разреши въвеждането на нови функционалности и услуги - видео, текст в действително време, последващо потомство eCall, въвеждане на Reverse 112 (системи за всеобщо обявяване и връзката им с ЕЕНСП 112), достъп до 112 от онлайн платформи и други, посредством които Националната система 112 ще увеличи качеството на предоставената услуга.

Бъдещата платформа ще бъде отворена и разширяема за съдействие и продан на информация, което ще разреши включването на организации за даване на неспешни услуги, нови технологии и системи за публично предизвестие.

По този метод единната информационна и мрежова инфраструктура ще обезпечи доста по-добра връзка и по-бърз достъп до информация в действително време, което ще усъвършенства разноските и ресурсите и на службите за незабавно реагиране.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР