От златната ера на Мерилин Монро до манията по Скарлет

...
От златната ера на Мерилин Монро до манията по Скарлет
Коментари Харесай

10 причини защо мъжете предпочитат блондинки

От златната епоха на Мерилин Монро до манията по Скарлет Йохансон – пределно ясно ни е, че по-голямата част от мъжете избират русокоски. Но за какво е по този начин?

Оказва се, че аргументите са най-различни, само че се разделят основно на две категории – генетични или пък наложени ни от попкултурата.
1. Младежкото лъчение
Русите коси подмладяват, а към лицето на една госпожица основават благ ореол. В кръвта на множеството мъже е заложено желанието да закрилят половинката си и по тази причина една жена с миловидно лице и руса коса незабавно разсънва в тях деликатност и желанието да я предпазят от всичко неприятно. Освен това с възрастта косата нормално потъмнява и светлите коси са симптом за младост и затова – за плодовитост.
2. Нежната бяла кожа
Обикновено русите коси вървят в със светла кожа, която също може да ни подмлади. Освен това върху бялата кожа по-лесно си личат здравословните проблеми, които дамата има – по този начин с един взор мъжът може да откри дали евентуалната му половинка е здрава. Ако тя има бяла и чиста кожа, това я прави доста по-желана. Всичко това, несъмнено, се случва на подсъзнателно равнище. А и дано още веднъж се върнем на желанието на мъжете да бъдат покровители – русата коса в комбиниране с белоснежната кожа основава визията за нежно творение, което би трябвало да бъде обгрижвано и закриляно. Разбира се, това може да няма нищо общо с действителния темперамент на русата дама.

3. Те са по-женствени
Според проучванията русокоските нормално имат малко по-високи равнища на естрогена спрямо брюнетките и по-ниски равнища на тестостерона. Тази специфичност елементарна е съчетана с фини черти на лицето, дребен нос, дребна челюст, нежни плещи, по-малко окосмяване и даже до по-невинно детско държание и палавост. Всички тези особености вършат русокоските по-привлекателни за мъжете, даже и господата да не го осъзнават.
4. Те се срещат по-рядко и по тази причина са по-привлекателни
В днешно време е елементарно да станеш русокоска, само че естествено русите коси се срещат доста по-рядко спрямо кестенявите, по тази причина и русокоските са считани за по-екзотични и забавни. Те се ценят най-вече точно при нации, при които доминират брюнетките.
5. Те обичат флирта и заниманията
Според едно изследване 63% от мъжете считат, че русокоските са доста по-достъпни от брюнетките – с тях се поддържа връзка по-лесно, те са занимателни, приветливи и не одобряват нещата толкоз съществено, колкото техните тъмнокоси приятелки. Според стандартите русокоските просто обичат да се забавляват повече.
6. Камерата ги обича
Блондинките са доста по-фотогенични от останалите дами, по тази причина доста модели и актриси си изрусяват косата. Вероятно поради тази фотогеничност на русокоските им е по-лесно да си намерят половинка в уеб страниците за запознанства.
7. Те се виждат по-лесно
Само 2% от дамите са естествени русокоски и стига да не живеете в скандинавска страна, има огромна възможност да сте единствената естествена русокоска в стаята, което ви отличава от другите и ви прави по-запомняща се.
8. Блондинките имат страхотна коса
Блондинките имат повече на брой косми в косата си, само че нормално косата им е по-тънка и по-нежна. Това изисква повече отдаденост при поддържането на прическата. А по-старателните грижи водят до прелестна коса, която ти идва да докоснеш.
9. Заради киното и медиите
Както казахме, камерата обича русокоските и те са по-фотогенични, по тази причина можем да забележим толкоз доста русокоски измежду известните дами, а когато всички ти споделят, че „ Мъжете избират русокоски “ и „ Блондинките се забавляват повече “ започваш в действителност да го вярваш.
10. Всички цветове отиват на русокоските
Пазаруването е доста по-лесно, когато си с руса коса – просто всеки цвят отива на косата ти! Може би по тази причина съгласно изследванията мъжете намират русокоските са по-стилни, написа Dama.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР